Galiba Meme Reddi Yaşıyoruz...
114 görüntüleme
Ö
Özge D. ..
5 Kasım 2025 19:51
Bebeğim Vajinal doğum ile 3650 gr olarak doğdu.Doğum esnasında yaşadığım korku nedeniyle büyük ihtimalle sütüm çok azdı ,doğum yaptığım aksam bebek hemşiresi bebeğime şırıngayla mama vererek sarılık olmasın sütünüz gelmezse mama yardımı almamızı söyledi ve o hafta biberon ile bebeğime mama takviyesi vermeye başladım ilk önce emzirip sonra mama vermeye başladım chıcco normal akış olan biberon ile ... Şuan bebeğim 2 aylık gece uyandığında göğsümü emiyor fakat gündüzleri asla kabul etmiyor ağzına alıp 1,2 dakika emdikten sonra sanki gazı varmış gibi kendini sıkarak ve ağlayarak memeyi diliyle itiyor,bu şekilde yaşayan var mı ne yapmam lazım lütfen yardımcı olur musunuz 🙏😞

Fehime Y.
5 Kasım 2025 20:30
Öncelikle chicco iyi bir seçim olmamış akılı yoğun olduğu için bebeğiniz memeden çekmek istemiyor çünkü biberonun akışı fazla aventin 1 numarası ile başladım hastane sonrası mama desteğine bebeğim 5aylık hala mama desteği veriyorum sütüm az olduğu için ve biberonu 3 akışta kullanmamız gerekiyor aslında ama ben hala 1 numarayı kullanıyorum ki alışmasın kolaya açıkçası bir zararı var mı emin değilim birde mama olarak hipp kullanıyorum diğerleri şekerli olduğu için bebek anne sütünü pek emmek istemiyor
Y
Yeliz C.
5 Kasım 2025 20:33
Endişelenmeyin benim oğlumda 2 aylıktan sonra memeyi aldı . Lansinon biberon tavsiyemdir . Sabırlı olursanız bebeğiniz memeyide emecektir . Emmesede sorun yapmayın sütünüzü sürekli sağıp içirin . Stres sizide bebeğinizide yorar
Y
Yeliz C.
5 Kasım 2025 20:34
Mama olarak önerim eğer doktor mamayı önerdiyse holle markası çok başarılı
Ö
Özge D. ..
5 Kasım 2025 20:57
Çok teşekkürederim yorumlarınız için.Evet,stres yapıyorum çünkü memeyi tamamen bırakmasından korkuyorum
Ö
Özge D. ..
5 Kasım 2025 20:58
Peki şimdi biberon değiştirsem geç kalmış sayılır mıyım
Y
Yeliz C.
8 Kasım 2025 19:16
Bence bebeğınız için denemelisiniz. Etrafımdaki herkes beni emzirmem için zorluyordu . Ben dinlemedim . Sağdım sık sık biberonla besledim geceleri meme vermeye başladım . Yavaş yavaş gündüzleri memeyi denedim . Şuan ikisiylede besleniyor. Eğer sağılmış süt varsa biberon acil durım varsa meme veriyorum. Ben Philips avent biberonu beğenmedim . Lansinon gerçekten yavaş akımlı ve güzel tavsiye ederim . Sonuç olarak memede emse sağanakta olsa annes sütü farketmez kendinizi yormayın
Ö
Özge D. ..
8 Kasım 2025 19:17
Çok teşekkürederim Yeliz Hanım ,biberonu değiştirirLansinon u deneyeceğim🙏
S
SedAk
10 Kasım 2025 10:58
Sizinle birebir aynı şeyleri yaşadım birde üzerine ek ilk ay kontrolünde ben mamayı bırakmışken, bebek alt sınırda kilo almış mamayı çoğalt diyen bi doktora denk geldim ve dinledim o doktora gittiğim güne lanet okuyorum (bebeğimin aldığı kilo gayette normalmiş sonradan araştırınca ve farklı doktora gidince anladım) 50. Günden sonra bebeğim hiç mememi istememeye başladı gündüzleri asla veremedim ya sağıp verdim ya da mama. Emmediği için inanılmaz strese girdim ve sütüm gözle görüşür şekilde azaldı. Şuan 3.5 aylık sadece gece uyandığında beni emiyor gündüzleride 2-3 kez sağıyorum toplasak 50 ml felan çıkıyodur onu veriyorum birde 40 içinde stokladığım sütleri veriyorum. Arttırmak için çok şey denedim olmadı, tutsun diye bir çok yöntem denedim olmadı gece gayet güzel tutan bebe gündüz asla emmiyor. Çokta stresli biriyim bırakmasını istemedikçe sanırım hem sütüme hem kendime zarar bebeğimde stresimi üzüntümü anlayıp çok huzursuzlanıyor. Artık kendi haline bıraktım sağıma sütüm çıkmasa bile devam ediyorum geceleri emziriyorum şimdi bu şekilde 6 ay bari götürebilsem diye dua ediyorum elimden başka bişey gelmiyor artık. Umarım siz en kısa zamanda bi yolunu bulur halledersiniz çok zor ve yıpratıcı gerçekten😔
Ö
Özge D. ..
10 Kasım 2025 11:02
Sizinle bire bir aynı şeyleri yaşamışım çünkü benimde gittiğim doktor aynı şeyleri söyledi çocuğuaç bırakmayın kilo almamış mamayı çoğaltın diye ,bende bıraktım artık gündüzleri sağım yapıp vermeye başladım inş bebeklerimize iyi gelir 😒🙏