Formül Mama Ne Zaman Kullanmayı Bırakmalı?
118 görüntüleme
P
Perihan E.
17 Eylül 2025 19:11
Bebeğim ilk 2 ay anne sütü aldı sonra mama ile devam ettik. Şimdi 1 yaşında ve günlük ne kadar, ne zaman kullanmalıyım ve mamayı tamamen ne zaman kesmeliyim?
B
Betül K. ..
17 Eylül 2025 19:21
Merhaba, benim de bebeğim 13 aylık mama ile besleniyor. Gece sık uyandığı için gece beslenmesini kesmeye çalışıyoruz. Bizim doktorumuz bu aylardaki bebeğin günde 700ml e yakın mama içmesi gerektiğini söyledi. 2 yaşına kadar de devam etmemiz gerektiğini. Ben gece beslenmesini kesmeye çalıştığın için genelde katı gıda öğünlerinden 1-1.3 saat sonra 210 ml mama hazırlayıp içeriyorum günde 3 defa.
İ
İpek
17 Eylül 2025 19:53
Osman hocanin boyle bir videosu vardi sanirim, kutu arkasindaki miktarlara bel baglamayin bebek ne zaman ne kadar yiyecegine kendi karar verir diyordu cocugunuzu iyi gozlemleyin yeter bence
P
Perihan E.
17 Eylül 2025 19:58
Bizim doktorumuz öğlen uykusu ve gece uykusuna geçişte içir sadece dedi. Diğer zamanlar hep sen ne yiyorsan o da onu yiyecek dedi. Gece sık uyandığı için gece beslenmesini kesmeye çalışıyoruz dediniz Betül hanım beslenme oldukça uyanmaları fazlalaşır mı?
B
Betül K. ..
17 Eylül 2025 20:12
Biz de gece bazen 3-4 kere uyanıp ağlayarak mama istiyor bebeğim. Şuan 4 gündür gece uykusuna yatırırken yine mama veriyorum 180 150 ml kadar. Sonra sabaha kadar mama yerine ağlayarak uyandığında su teklif ediyorum gece 1 defa uyanıyor bu düzene geçtiğimizden beri. Bizde ne kadar beslenirse gece o kadar sık uyanıyor. Ama her bebeğin düzeni farklı tabi. Sadece uyku değil gece beslenme diş sağlığını ve reflüyü de tetikliyor demişti doktorum
P
Perihan E.
17 Eylül 2025 20:14
Ay biz de bugün başlayacağız. Evet doktorumuz bize de reflü ve diş sağlı içşn kesin dedi. Eğer uzun uykuları olursa çok mutlu olurum zira gece bazen uyumuyor aramıza alıyorum orda da iki büklüm uyku uyanıklık arası takılıyorum.
Ş
Şeyma A. ..
19 Eylül 2025 21:25
Bebeğinize bağlı bence ama 1 yaş çok erken değil mi meme olsa emerdi sonuçta