Finger Feeding

112 görüntüleme
D

Dilek P.

21 Eylül 2025 13:44
Merhabalar ,2 aylık bebeğimi doğduğundan beri finger feeding metodu ile mama veriyor ve emziriyorum da. Bu yöntem ile mama verirken hijyenik olması adına eldiven takıyorum. Bunun bebeğe bir zararı var mıdır ya da farklı nasıl verebilirim? Kaşık biberon olmadı, normal biberonu doktorum önermedi meme reddi olabilir diye. Son olarak bebeğim son 2-3 gündür mamayı da istemiyor, buna göre nasıl ilerlemek gerekiyor?
S

Sembo

21 Eylül 2025 14:03
Aynı zamanda emziriyorım demişsiniz mamayı reddetmesinin sebebi sütünüzün yettiğinden olabilir mi
D

Dilek P.

21 Eylül 2025 14:34
Bilmiyorum dediğiniz gibi olabilir. Mamayı zaten baya azalttım, günde 3-4 defa veriyorum bırakmak istiyorum.
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

21 Eylül 2025 14:45
Sütünüz yetiyor olabilir. Mama istemiyorsa hekiminizle değerlendirmenizi tavsiye ederim. Eldiven kullanmaya gelecek olursak lateks alerjisi olabilir. Emzirmeye ağırlık veriyorsunuz zaten sütün yetip yetmediğini anlamak adına mamayı kesip çişli bez kontrolü yapın yeterli sayıdaysa mamaya gerek yok
D

Dilek P.

21 Eylül 2025 15:27
Teşekkür ederim Ayça Hanım,çarşamba günü 2.ay kontrolümüz var orada doktora danışacağım.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir