Fermix Damla Kullanan Var mı? Aranızda
61 görüntüleme
M
Mavi A. ..
14 Ekim 2025 15:54
İlk başta ferrum kullandık fakat bebeğim hep kustu bir türlü sevmedi. Doktorda fermix +2 demir damlasını önerdi onu kullandım günde bir defa sabah ac karna 8 damla. Ama yeterli gelmedi başka doktora gittik. 12 damla olarak değiştirdi. Bebeğim prematüre düzeltilmiş 3. Buçuk aylık. Hocam ne önerirsiniz:(
M
Merve Y.
14 Ekim 2025 16:16
Benımde bebegım 35 haftalık doğdu şuan 4 aylık bugün sidefere başladım 1 ml olarak aile hekimim onu önerdi sevdide çıkarmadı hiç
M
Mavi A. ..
14 Ekim 2025 16:29
Cevap yazdığın için teşekkür ederim. Aralıkta tekrardan bebeğin değerlerine bakılacak ona göre farklı bir markaya geçiş yaparız dedi bilmiyorum. Ama sanki 12 damla fazla geldi bebeğimde ishal yaptı. Hani onunla alakalı bir durum mu dıye düşündüm. Kısacası demir damlasının fazlası bebekte ishal yapar mı?
M
Merve Y.
15 Ekim 2025 17:35
Benimde bebeğimin kakası sıvı ve mukuslu ve çok kötü kokulu oldu direkt. O kadar kötü kokuyor ki bıraksammı dıye düşündürdü beni. Birde demir takviyesini aç mı vermeliyiz yani verdikten sonra hemen emzirmelimiyiz
M
Mavi A. ..
15 Ekim 2025 21:41
Evet aç karna vermek etkisini daha çabuk gösterir ve emilimi hızlı olur. 10 dk sonra emzir oyala biraz ben öyle yapıyorum. Yoksa etkisini kaybediyor. Bende de aynı mevzu var damlayı değiştirdikten sonra oldu. Ama çocuk huzurlu ise sorun yok demişti doktor.