Esneyince Uyutmalı Mıyım?

181 görüntüleme
A

Ahsen B.

25 Ekim 2025 08:15
Bebeğim 4 ay 5 günlük. Uyku için bebeğinizi izleyin deniliyor esneme, durgunlaşma, göz ovuşturma. Benim bebeğim uyandıktan sonra 30-40 dk sonra esnemeye başlıyor ama öyle uyutsam günde 4-5 ten fazla uyumuş olucak ben 1 saat 15-20 dakika bekletip öyle uyutuyorum. Bu seferde direniyor ya da ağlayarak uyuyor. Ne yapmam gerekiyor?
C

Ceren G.

25 Ekim 2025 09:10
Benim bebeğimde3 ay 21 günlük bizde de aynıdurum var. Uyku eğitimcileri1 saat 15 dakika falan uyanıkkalmasi lazım diyor ama bebeğim altınıalip emzirdikten sonra 10 15 dakika daha uyanık kalıyor ya da emdikten hemen sonra uyku belirtileri gösteriyor. Bende uyutmaya yatırmaya başladim başta bir huysuzlanip sonrasında rahatliyor uyumaya çalışıyor. Ama bekletip uyutmazsam beşikte savaş veriyoruz resmen
A

Ahsen B.

25 Ekim 2025 10:46
Ne kadar uyuyor uyuyunca sizinki gündüz @Ceren Geredeli
Ş

Şeyma Ü.

25 Ekim 2025 11:52
Benim bebeğimde 4 ay 21günlük benimki de aynı şekilde uykuları düzgün değil ama uyandıktan maksimum bir , bir buçuk saat sonra uyumak istiyor uyutmamazlık yapamıyorum. 6dan sonra uyutmayın diyolar o zaman da asla durmuyor saatleri düzenledikçe o tersini yapıyor sanki
C

Ceren G.

25 Ekim 2025 17:43
@Ahsen Bayraktutan bir saate yakın uyuyor, ama günicinde bir ya da iki kez iki saatlik uzun uyku yapıyorkeyfi yerinde olursa.bir saatlik uykularındada sallama desteği arıyor. Ben uyku belirtisi gösterdiğinde uyutuyorum, her bebek kendine özel seninki bir saat uyanık durur benimki bir buçuk saat. Bence saatlere takılmamak gerekir bebek ne istiyorsa onu yapıncabebekte mutlu oluyor bizde
A

Ahsen B.

25 Ekim 2025 18:16
Yani 15 dk sonra uyku belirtisi gösterse de uyutuyorsunuz yanlış anlamadım değil mi @Ceren Geredeli
A

Ahsen B.

25 Ekim 2025 18:17
Benimde en sevmediğim saatler 6 ve sonrası bir türlü düzene girmiyor @Şeyma Üstün
C

Ceren G.

25 Ekim 2025 21:17
@Ahsen Bayraktutan simdi şöyle anlatayım. Uyandı uyanisiyla hemen huysuzlanmazsa, beşiğinde bekletiyorum konuşuyorum huysuzlanana kadar sonra altını alıyorum 5-10 dakika kadarda orada oyalaniyoruz konuşuyoruz, pişik olmasin diye altınıda havalandırmak için bekliyorum ben. Ondan sonra emzirmeye geçiyorum 10 dakika falan da öyle gidiyor gazını çıkartıyorum uyku belirtisi gösterirse uyutmaya geçiyorum. Göstermezse 10 dakika kadar da sohbet ediyorum oyunlar oynuyorum uykusu %90 gelmiş oluyor. Uyutuyorum. Benim rutinimde 40 45 dakika da falan uykusu geliyor
Ş

Şeyma Ü.

25 Ekim 2025 22:07
@Ahsen Bayraktutan kesinlikle cidden akşam daha zor oluyor
A

Ahsen B.

26 Ekim 2025 07:14
Bende artık ona göre deneyeceğim teşekkür ederimm🌸 @Ceren Geredeli

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir