Eskiden Annelik Vs Günümüz Anneliği
98 görüntüleme
S
Seda ..
27 Ekim 2025 11:28
Eskiden annelerimiz hem tarla hem o ağır ev işleriyle çocuklara nasıl bakıyormuş ben bir tanesine bakarken zorlanıyorum ve hiçbir şeye yetişemiyomuşum gibi geliyor.Eskideki çocuklarda gaz sancısı,ataklar yokmuydu çevremde ne kadar yeni anne varsa hepsi gazdan ataktan uyumamadan huysuzluktan şikayetçi şimdiki çocuklarmı farklı yoksa eskidende vardı ama o kadar işin içinde önemsenmiyormuydu?Bilgi erişiminin bu kadar kolay olması,herşeyi internetten bakıp araştırmak iyi bir şeymi yoksa bilmeden büyütmekmi daha iyiydi sizce eskidenmi anneler daha zorlanıyordu şimdimi?
H
Hümeyra T.
27 Ekim 2025 11:45
Bebeklerin değil de ebeveynlerin değiştiği kanaatindeyim. Biz bebeğin her adımını beraber yasıyor sürekli ilgileniyoruz. Doktorum bebek bakmak kolay siz zorlaştırıyorsunuz dedi😬 bu bebekler tarlada doğup büyüyor dedi. Gaz veya başka sebeplerden ağlayan bebeklerin yanı sıra eskiden birçok kişinin en az bir bebeğinin öldüğünü biliyorum. Ani bebek ölümü yüksek ihtimalle. Ama bilinçsiz oldukları ve ilgilenemedikleri için bu şekilde normalleşen bir durum. Doğrusunu yaptığımızı düşünüyorum. Çünkü ağlıyorsa gerçekten bir sebebi var. Az önce ağladığı için bunadım, her şeyi kontrol ettiğimi düşündüm ama bezini değiştirirken sıcakladığını ve bu yüzden emmek istemediğini fark ettim. Biraz üstünğ açınca emdi ve uyudu🥲. İnanın biz de hiçbir şeye yetişemiyoruz. Aksam vakit olsa uyusa bile ben pert olduğum için uyuyorum yine ev aynı dandini😬yardım edecek çevrem de yok. Ailelerden uzaktayız sadece eşim yardım ediyor. Destek verecek biri olsun yanınızda, destekle dahşl bunalım ihtimali yüksek :) :( Allah yardımcımız olsun. Bir de şöyle diyim annem benimle bebeğime bakarken, bu zamanın bebekleri nasıl ya siz böyle olsanız ben iş yapamazdım. Sizi uyutup işime bakıyordum ddi :) bebekten bebeğe çok fark ediyor
S
Seda ..
27 Ekim 2025 12:01
Aynı şeyi benim annem kayınvalidemde diyor eskiden çocuğu emzirip yatırıyoduk uyuyorlardı akşama kadar şimdiki çocuklar bi tuaf diyolar yani anlamadığım bir şey🤔