Ertesi Gün Hapı Kullanımı

110 görüntüleme
E

Eslem

21 Ekim 2025 16:07
3 ay önce doğum yaptım. Bebeğimi sadece anne sütü ile besliyorum. Yalnız şuan ilaç kullanmam lazım o yüzden bebeğime mama vericem. Çok üzgünüm. Böyle bi şey başına gelen varmı. Sonrasında sütümü emmemezlik yapmaz dimi. Birde eczacı 8 saat emzirme dedi ben 12 ye tamamlıycam ne olur ne olmaz diye. Farklı bilgisi olan var mı. Son olarak bebek bi kere bile mama içse suya başlamak lazım diye duydum doğru mu
Ayşen Y.

Ayşen Y.

21 Ekim 2025 16:17
Üzülmeyin olan olmus. Hem mama bu kadar kotu bisey degil verin bisey olmaz. Aventinyavas akisli biberonlari var onlarla verin ki sonra memeyi yadirgamasin. Tabi hic bi turlu garantisi yok orasi ayri konu ama. Ben bebegimi 6 ay boyunca hem mama hem meme ile besledim ikisindede sorun yasamadim. Suya baslamak derken su icirmekten bahsediyosaniz mantikli degil. Emzirme yerine mama verceksiniz bu saatler boyunca ve sonra yeniden emzirmeye devam etceksiniz. Bu arada sorunuz dışı bi yorum daha yapmak istiyorum. Nerde ertesi gun hapi konusu gorsem mutlaka yazarim. Ben ertesi gun hapina ragmen hamile kaldim🙃 demem o kien kotu ihtimal hap alirim demeyin bundan sonrasi icin tecrubemi paylasmis oliyim😊
Merve K. .

Merve K. ..

21 Ekim 2025 16:19
Ertesi gün hapı sonrasında 8 saat mi emzirmemek gerekiyor o konuda bilgim yok ama Bebek bir kere bile mama içse suya başlaması gerekir diye bir şey kesinlikle söz konusu bile değil. Bebeklere 6.aydan önce su verilmiyor. Mamayı da zaten suyla hazırlıyorsunuz. Yani ekstra su vermenizi gerektirecek bir durum yok.
Merve K. .

Merve K. ..

21 Ekim 2025 16:24
Ayşen hanım özel bir soru olacak belki ama ertesi gün hapını ilişkiden hemen sonra mı kullandınız yoksa üzerinden bir gün falan geçmiş miydi de gebelik oluştu
Ayşen Y.

Ayşen Y.

21 Ekim 2025 16:33
Hic ozel bi soru degil coluga cocuga karistim sonucta😄🫠 10 saat sonra falan almistim. Ama ilacin prospektusunde 120 saat (5 gun) icinde alin yaziyor. Yani aldigim sure erken bir sure aslinda ve gec alinirsa etkisinde azalma olacagi gibi bi bilgi de yoktu aklimin ucundan gecmemisti hamile kalacagim
Merve K. .

Merve K. ..

21 Ekim 2025 16:38
Erken de almışsınız aslında çok şaşırdım. Ben daha önce de duymuştum ertesi gün hapıyla hamile kalanı ama ihtimal vermemiştim. Demek ki hiçbir yöntem %100 korumuyor 🥲
K

Kübra G.

21 Ekim 2025 17:09
Ben de kullanmıştım. dolapta sütlerim vardı onları verdim mama vermemiştim içmiyordu bebeğim ben 48 saat emzirmedim sütümü de sağıp attım

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir