Erken Uyanma

73 görüntüleme
Ceren N. K.

Ceren N. K.

24 Ekim 2025 05:12
Merhaba 10 aylık kızım istisnasız her gün 05.00-05.30 arası uyanıyor. Gündüz toplamda 3 saati geçmeyecek 2 uyku yapıyor. Gece 19.30-20.30 arası uykuya geçiyor ve gece 1 veya 2 kere uyanıyor, diş sancısı veya farklı bir ağrısı varsa bunun sayısı artıyor tabii :))). Şikayetçi olduğumdan değil tamamen merak ettiğim için soruyorum, sabah 05.00-05.30 arasında uyanması gelişimi için bir sorun teşkil eder mi? Teşekkürler 🌸
Y

Yasemin K.

24 Ekim 2025 05:17
Ceren Hanım benim oğlum da öyleydi ve 11 aylıkken mecburen gündüz tek uykuya geçirmiştim. Ondan sonra gece kesintisiz uyumaya başlamıştı. Belki iki uyku fazla gelmeye başlamıştır. Bazı bebekler erken geçiyor tek uykuya. Doktorumuz da öyle demişti bize
H

Hülya A. ..

24 Ekim 2025 05:18
Benim bebeğim de öyleydi düzen aynı sizinki gibi fakat benim bebeğim gün içerisinde yarım saatlik 3 uyku yapıyor. Şuan 6 aylık son birkaç haftadır 7 gibi uyanmaya basladi . Kış olduğu için hava karanlık o yüzden mi yoksa büyüyor uykusu düzene mi giriyor bilemiyorum. Tabi ben de şikayetçi değildim ama 6 buçuk 7 gibi güne başlamak daha iyi oluyor. Ben bir sorun oluşacağını sanmıyorum çünkü erken yatıp yeterli derecede uyuyorlar.
İ

İ.E.

24 Ekim 2025 05:34
Genel olarak bebekler en erken 6 en gec 8de uyanmali diyorlar. Bazi donemler erken uyanma olabiliyor. Uykuyu sevmeyen bir bebekse gunduz uykusu fazla geliyor olabilir. Buyudukce uyku ihtiyaclari da azaliyor cunku. Mesela benimki ortalama 12 saat uyur gun icinde, hatta bazen 11 saat uykuyu pek sevmiyor. 11 ayinda 2.uykusunu kendi birakti. Sizin gibi erken uyanmaya ve 2.uykuya direnmelere basladi. 11 ay tek uykuya gecis icin erken ama kendi istedi bir sekilde. Gecis donemi kaotik oldu ama simdi 19.30 20.30 arasi uyuyor 6.30 7.30 arasi kalkiyor gunduz de 1,max 1.5 saat uyuyor.
Fatma U.

Fatma U.

Uyku Danışmanı - Uzman Psikolog

24 Ekim 2025 06:01
Merhabalar 🌼 bebeğinizin erken sabah uyanışları ve ideal uyku rutinlerini başarıyla uyguladığınızı göstermektedir. Bebeğinizin gece 19:30-20:30 arası yatıp, gündüz 3 saat civarında 2 uyku yapması yaşına uygun ve sağlıklı bir düzene işaret eder. Sabah 05:00-05:30 uyanışları, bebeklerin doğal biyolojik ritminde sabaha en yakın hafif uyku döngüsüne denk gelmektedir. Bu saatlerde uyanışın gelişimsel açıdan tek başına bir sorun teşkil etmesi beklenmez, ancak toplam gece uykusunun (bu düzende yaklaşık 9.5-10 saat) alt sınırlarda kalmasına neden olabilir.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir