Erken Doğum Sonrası Meme Reddi

76 görüntüleme
V

Vildan G. K.

29 Eylül 2025 19:10
Kızlar merhaba, 41 günlük bebeğim var 34 haftalık doğum yaptığım için 11 gün küvozde kaldı. Orda biberona alıştı. Her gün gidip emzirmeye çalıştım ama yoğun sarılık ve çene kasları henüz gelişmediği için yalnzıca ten teması kuruyodum. Hastaneden çıktı yine sürekli emzirmeye çalıştım ama hep uyuyodu ve emme refleksi gelişmemişti. Mama takviyesi ve süt sağımı yapıp biberonla vermeye devam ettim. Bi yandan da sürekli emzirmeye çalıştım gittikçe emme refleksi gelişti ama şimdi de meme reddi yapıyo. İki fırt çekiyo sonra ağlayarak mememden kaçıyo. Alternatif beslenme yöntemleri denedim biberonu bırakmak için hepsine kıyameti kopardı. Mememi de bi gün çok güzel kavrayıp emiyor bi bazen yaklaştığında bile kriz geçiriyo. nasıl bir yol izlemem lazım. Herkes sürekli dene mutlaka dönecek diyor ama bi çare bulamıyorum. Yardım edin lütfen tecrübelerinizi paylaşın benimle
B

Beyza E.

29 Eylül 2025 19:16
Benim bebeğimde biberonla başladı 1. Ayın sonunda bıraktık hem mamayı hem biberonu. Ben biberonla mamayı yada anne sütünü hazır olarak bekletiyordum beslenme saati geldiğinde önce memeyi sunuyordum 5-10 dk çabalıyorduk almazsa biberon veriyorum. Biberonunda yenidoğan başlığını hiç büyütmeden veriyordum akış hızlı olmasın diye. Her beslenme sırasında bunu devam ettirdim. Bolca ten tene temas yapın bebek memenin kokusunu bilir zamanla geri dönecektir ama sabırlı ve istikrarlı olmak lazım. Biberonuda dik pozisyonda vermeyin biraz eğerek verin akış yavaşladıkça bebeğin beslenmesi daha güç hale gelecektir biberonu böylelikle yavaş yavaş bırakabilirsiniz
M

Melike P. ..

29 Eylül 2025 19:22
Merhabalar. Biz parmak besleme ile durumu çözdük. Benim bebeğim de 23 gun kuvozde kaldı. Siringayla süreci yönettik. Gerilmeyin çünkü gerildiginiz zaman daha cok hissedip etmeyi bırakıyorlar. Birazsabır gerekiyor ben emzirme danışmanı ile ilerledim size de tavsiyeederim.
V

Vildan G. K.

29 Eylül 2025 19:26
Bende her biberon öncesi meme teklif ediyorummbi kaç gün önce gün boyu yalnızca emerek beslendi. Sonraki gün memeye gelince kafasıyla itmeye ağlamaya başladı ve şimdi hep böyle yapıyor. Neye göre emip emmediğini anlayamıyorum vallahi. Parmakla besleme yöntemini de denedim ama çok sinirleniyor sabredemiyor 😔 ne yorucu bir süreçmiş bu böyle
B

Beyza ..

6 Ekim 2025 13:31
Bende 34 haftalık doğum yaptım. 13 gün küvözde kaldık. Bende bebeğimi biberonla beslediğim için memeye alıştırmam zaman aldı. Her beslenmesinde önce memeyi teklif edip sonra biberon verdim. 1 ay uğraştım. Gece beslenmesinde dahi önce memeyi teklif ettim. 1ay sonunda bir öğünde kendisi doyacak kadar emdi. Sonra yine istemedi. Bir kaç gğn sonra yine sadece bir öğünde aldı. Yine istemedi ama bırakmadım. Sonra tamamen biberonu bıraktık. Bir de bir tanıdığım doğması gereken tarihe geldiğinde emmeye başlar demişti. Benim gerçekten öyle oldu. Belki sizin de öyle olur.gerçekten çok yorucu bir durum. Bebeğinizin sizi istemediğini bile düşünüyorsunuz. Ama alışıyorlar. Umarım sizde en yakın zamanda bu süreci bitirirsiniz🌼

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir