Epilepsi
179 görüntüleme
F
Fatma N. Y.
9 Eylül 2025 21:09
2 aylık bebeğim bir anda uykusunda hızlı nefes alıyor ve titremeye başlıyor bunun yanı sıra bazen uykuda göz kayması oluyor. Ek olarak da ayağını bazı durumlarda ritmik olarak hareket ettiriyor bunlar epilepsi belirtisi midir ? Endişelenmeli miyim ?
A
Asya A.
9 Eylül 2025 21:23
Titremeye başlıyo derken nasıl acaba elini siz tuttuğunda geçiyomu diğer şeyler normal çünkü
F
Fatma N. Y.
9 Eylül 2025 21:24
Saniyelik oluyor aslında tutmama fırsat kalmadan geçiyor
A
Asya A.
9 Eylül 2025 21:26
Şüphelendiğiniz şeyleri videoya çekip rutin kontrolde ki doktorunuza gösterin kafanızda ki soru işaretleri için Bnde epilepsiden şüpheleniyodum dört aylıkken gözleri normalde yukarı bakıyordu ama geçti moro refleksi çok oluyordu o tarz mı acaba titreme
F
Fatma N. Y.
9 Eylül 2025 21:30
Mümkün olduğunca videoya almaya çalışıyorum ama o şekilde değil maalesef göz bebeği kayıyor ve titriyor yaklaşıl 5 sn kadar sürüyor
A
Asya A.
9 Eylül 2025 21:47
en yakın zamanda nöroloji doktoruna götürmenizde fayda var iyi düşünelim iyi olsun 🌸
F
Fatma N. Y.
9 Eylül 2025 21:53
Umarım ben panik yapıyorumdur çok teşekkür ederim ilginize 🙏

Elif O. ..
9 Eylül 2025 22:20
Allah korktuğunuza uğratmasın öncelikle. Uyku da çok denk gelmedim ama 7 aylık kızım idrar yaparken ürpererek yapıyor hafif titreme şeklin de çiş yaptığını öyle anlıyorum mesela doktor kontrolünde herhangi bir problem de olmadı çok şükür öyle bir durum mu acaba?
F
Fatma N. Y.
9 Eylül 2025 22:23
Keşke buraya bir video atabilsem 🤦♀️ Sabahı bekleyemeyecek gibiyim sanırım altını değiştirdiğimde de bacağının birini ritmik olarak tekliyor ikisi aynı anda hiç denk gelmedim aslında ilk başlarda çok dikkatimi çekmemişti normal sandım fakat karşıma bir video çıkınca şüphelendim açıkçası
F
Fatma N. Y.
9 Eylül 2025 22:25
Ya da vücudunu gererken de yapabiliyor

Elif O. ..
10 Eylül 2025 00:59
İnşaAllah sonuçlarınız tertemiz çıkar hastaneye görürseniz sonucunu merak ettim bilgi verir misiniz?
F
Fatma N. Y.
10 Eylül 2025 04:25
Tabi ki çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz için 🙏
F
Fatma N. Y.
10 Eylül 2025 19:14
Hastaneye gittik video ve anlattıklarım üzerine epilepsi olabileceğini söylediler ve yatışımız yapıldı bugün yarın da eeg çekilecekmiş net olarak o zaman belli olacakmış 🤦♀️ Dualarınıza ihtiyacımız var
İ
İpek B.
10 Eylül 2025 19:18
Rabbim şifa versin. Allah'ım temiz sonuçlar görmeyi nasip etsin size. Lütfen bebeğiniz adına sadaka çıkarın az çok demeden niyet edip sadaka verin. Doktorlarımız vesile olsun inşallah şifaya.
F
Fatma N. Y.
10 Eylül 2025 19:53
Çok teşekkür ederim inşallah hastaneden çıkalım ilk işim bu olacak
I
Irmak K.
10 Eylül 2025 20:41
Yenidoğan uykusu bahsettiğiniz şekildedir. Epilepsi demek için fazlası gerekir. Net teşhis için eeg ve emar çekimi gerekir ancak bu durum da ileriki aylarda daha kolay oluyor. Örneğin 2-3 yaşından sonra. Bahsettiğiniz semptomlar 4. Aydan sonra hafifleyecektir ancak bu süre zarfında nefessiz kalma, morarma, kaskatı kalma gibi durumlar gözlemlerseniz en yakın sağlık kuruluşuna başvurunuz

Elif O. ..
11 Eylül 2025 07:23
Allah şifa versin inşaAllah gönlünüzü ferah tutun ırmak hanımın dedikleri de çok doğru
E
Eda D.
11 Eylül 2025 14:43
Genellikle bebek hareketleri böyle oluyor bildiğim kadarıyla bende epilepsiden şüphelenip götürdüm mr çekmediler ama kranial usg ve eeg çekildi çıkmadı belli bir aydan sonrada hiç olmadı 10 aylık şimdi inşallah birşey çıkmaz bizde yattık 5 gün hastanede gözlem için
F
Fatma N. Y.
11 Eylül 2025 14:52
Irmak hanım bilgilendirme için çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim güzel annelerimm 🧡 Allahım kimsenin korktuğuna uğratmasın inşallah