Endişelenmeli Miyim

150 görüntüleme
B

Beyzaaa

31 Ekim 2025 11:32
7 aylık oğlum sosyal gülümsemesi var emekliyor bı yerlerden tutunup ayağa kalkıyor göz temasi kuruyor ismine tepkisi bazen var oyun oynarken biseylerle ilgilenirken bakmaz. Abisine karşı çok ilgili ben seslenince bakmaz ama abisi seslendiginde hemen bakar.Ellerimi uzatıp çak dedigimde ellerime vurur. Biseyle ilgilenmiyorsa gel dediğimde gelir ellerini uzatır yabancı yüzleri tanır.fakat babildamasi hala başlamadi kahkaha da atmaz pek yok denecek kadar az endişe etmeli miyim
Merve K.

Merve K.

Dil ve Konuşma Terapisti

1 Kasım 2025 21:08
Beyza hanım merhaba. Babıldamaları 6-9 aylık dönemde bekleriz, kimisi 6 ayda babıldarken bazı bebekler ise 9.ay içerisinde babıldar. Bu nedenle endişeye kapılmamanızı ve çocuğunuzun dil gelişimi süreçlerine ayak uydurmanızı öneririm. Ayrıca dil gelişimini desteklemek için bol bol kitap okumanızı, çocuğunuzun yanında babıldayarak ona model yani örnek olmanızı öneririm. Ayrıca 0-2 yaşta ekran maruziyetinin hiç olmamasını ısrarla söylüyorum çünkü dil gelişimini büyük ölçüde olumsuz etkilemekte.
Konularla alakalı videolarımı aşağıya ekliyorum. ✨

https://www.instagram.com/reel/DNtF3ys2Cxa/?igsh=MXFkOGpudDRmdzBtYQ==

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir