Emzirmeye Mama Desteği
242 görüntüleme
E
Elif C. K.
29 Temmuz 2025 08:38
Kızlar hem emzirip hem mama desteği veren var mı? Nasıl ilerliyorsunuz? Bebeğim 3 aylık.
Geçen ay kilomuz düşüktü doktorumuz bol emzirme dedi mama vermemişti. Bu ay ortalamanın baya altında kalmışız “3 öğün mama takviyesi ver 4.ay gerekirse keseriz mamayı. Sütünü de emzirme sonrası sağarak çoğaltmaya çalış” şeklinde yönlendirdi.
Phlips avent gazkolik biberonu ve yenidoğan başlığı kullanıyoruz. Normalde haftada 1 falan biberonla anne sütü içiriyordu ama bu durum sıklaşınca meme reddi yapar mı diye tedirgin oldum.
Önce 2 memeyi de emziriyorum ardından 60/90 cc mama veriyorum. Hem memeyi boşaltsın süt üretimi durmasın hem de memeden uzaklaşmasın dye böyle bir yol çizdim kendimce. Sabah, öğle ve akşam emzirme sonrası da mama veriyorum
Geçen ay kilomuz düşüktü doktorumuz bol emzirme dedi mama vermemişti. Bu ay ortalamanın baya altında kalmışız “3 öğün mama takviyesi ver 4.ay gerekirse keseriz mamayı. Sütünü de emzirme sonrası sağarak çoğaltmaya çalış” şeklinde yönlendirdi.
Phlips avent gazkolik biberonu ve yenidoğan başlığı kullanıyoruz. Normalde haftada 1 falan biberonla anne sütü içiriyordu ama bu durum sıklaşınca meme reddi yapar mı diye tedirgin oldum.
Önce 2 memeyi de emziriyorum ardından 60/90 cc mama veriyorum. Hem memeyi boşaltsın süt üretimi durmasın hem de memeden uzaklaşmasın dye böyle bir yol çizdim kendimce. Sabah, öğle ve akşam emzirme sonrası da mama veriyorum
E
Elif C. K.
29 Temmuz 2025 09:06
Dediğiniz damlayı ilk doğum yaptigimda sezeryan sürecinde ilk hafta kullanmıştım hala elimde var aslında deneyebilirim 🙏🏻
Ş
Şerife P. ..
29 Temmuz 2025 09:24
Sütüm azaldığı için hem mama hem meme olarak gidiyorum bende yeni basladim ilk çocuğumda da sütüm bı sure sonra azalmıştı.
E
Elif C. K.
29 Temmuz 2025 09:25
Herhangi bir red yaptı mı peki? İlk doğduğunda silikon uç yüzünden uzun süre savaştım emzirirken şimdi tam rahat alıyor derken sütüm yetmiyormuş 🤦🏼♀️
D
Duygu C.
30 Temmuz 2025 21:55
Emzirme destek sistemiyle verseniz hem memeye uyarı verir meme reddi yaşamış biri olarak çok üzücü bir durum oluyor sonrası 🖤
Z
Zerrin ..
21 Ağustos 2025 19:25
Merhaba. Benim bebeğim 5 aylık, doğduğu günden beri meme ve mama gidiyoruz. Açıkçası üçüncü ayına kadar gayet güzel ilerledik, fakat 3. aydan sonra meme reddi yapmaya başladı, ve inanılmaz zor bi dönemdi, meme reddi kabus gibi bir süreç inanın.
şu anda beş aylık oldu iki aydır gündüzleri sağım yapıyorum emmiyor çünkü ,ve mama ile destekliyorum, geceleri ise emziriyorum. Nadiren gündüz de emiyor. Size tavsiyem mamayı kesinlikle biberonla vermeyin, bardak gibi bir kap ile deneyebilirsiniz, yada kaşık biberon var ona alıştırın çünkü sonradan alışmaları çok zor ben her yolu denedim Eds, bardak, kaşık biberon vs ama olmadı memeye döndüremedim bunlar ile de besleyemedim. bebeklerin 3. aydan sonra farkındalıkları gelişiyor ve genelde biberonu tercih ediyorlar. Ben yurtdışında doğurdum ve ordaki hemşireler asla biberon verme meme reddi olur vs demedi, keşke başta uyarsalardı beni kaşık vs bardak gibi bir kapla verirdim.
şu anda beş aylık oldu iki aydır gündüzleri sağım yapıyorum emmiyor çünkü ,ve mama ile destekliyorum, geceleri ise emziriyorum. Nadiren gündüz de emiyor. Size tavsiyem mamayı kesinlikle biberonla vermeyin, bardak gibi bir kap ile deneyebilirsiniz, yada kaşık biberon var ona alıştırın çünkü sonradan alışmaları çok zor ben her yolu denedim Eds, bardak, kaşık biberon vs ama olmadı memeye döndüremedim bunlar ile de besleyemedim. bebeklerin 3. aydan sonra farkındalıkları gelişiyor ve genelde biberonu tercih ediyorlar. Ben yurtdışında doğurdum ve ordaki hemşireler asla biberon verme meme reddi olur vs demedi, keşke başta uyarsalardı beni kaşık vs bardak gibi bir kapla verirdim.

Fehime Y.
21 Ağustos 2025 20:40
Merhaba bizde uzamış sarılık ve sezaryen dolayısıyla mama ve meme bir arada ilerliyoruz 2 ay 22 günlük arada memeyi emmek istemediği oluyor ancak çok ısrar etmiyorum keyfi yerindeyken açlıktan ağlayacak konuma gelmeden açlık belirtileri başladığında önce memeyi veriyorum bu şekilde meme reddi yaşamadık ayrıca biberonu avent ve en az akışlı ucu kullanıyorum ki kolaya alışmasın ayrıca doktorum bana sütümü artırmak için motis diye bir hap aldırdı bulantı ilacıymış yan etkisi süt artırması günde 3 kere 2 şer adet içiyorum tabi siz yine doktorunuza danışmadan kullanmayın
C
Ceren E.
25 Ağustos 2025 15:46
Philips aventin 1 veya 2 numarasını kullanabilirsiniz. Bebek efor sarfetmediği sürece süt hiç gelmiyor. Önce biberon sonra meme vermek daha doğru diye bir yerde okumuştum. Bir de öyle deneyin isterseniz.