Emzirmek mi Zor, Çevrenin Baskısı mı?
134 görüntüleme

Esenay Ç. ..
Emzirme Danışmanı
29 Ekim 2025 09:16
➡️ Bazen emzirmekten çok, çevrenin yorumları yorar… Sürekli dışarıdan gelen “Ağlıyor, doymadı!”, “Emzirme bu kadar uzun sürmez” “Acıktı bu çocuk”, “Hâlâ mı emziriyorsun?”, “Yetmiyor bence” gibi cümleler, annelerin iç sesini bastırabilir ve annenin kendine olan güvenini sarsabilir. Oysa emzirme sadece beslenme değil, aynı zamanda bir bağ kurma sürecidir. Her bebeğin ihtiyacı, her annenin sütü farklıdır ve bu sürecin normali de herkese göre değişir.
🔸 Oysa her annenin, her bebeğin emzirme yolculuğu özeldir.
🔸 Ne zaman, nasıl, ne kadar emzireceğinize sizin bedeniniz ve bebeğiniz karar verir.
📌 Lütfen unutmayın: Baskı değil destek, yargı değil anlayış iyileştirir bu süreci. Her anne ve her bebek farklıdır. Bu süreçte en çok ihtiyaç duyduğunuz şey yargılanmak değil, desteklenmektir.
❗️Kendinize güvenin, bebeğinize kulak verin. En doğru yolu siz ikiniz bilirsiniz.
📞 Destek ve Bilgi için
0506 038 99 58
🔸 Oysa her annenin, her bebeğin emzirme yolculuğu özeldir.
🔸 Ne zaman, nasıl, ne kadar emzireceğinize sizin bedeniniz ve bebeğiniz karar verir.
📌 Lütfen unutmayın: Baskı değil destek, yargı değil anlayış iyileştirir bu süreci. Her anne ve her bebek farklıdır. Bu süreçte en çok ihtiyaç duyduğunuz şey yargılanmak değil, desteklenmektir.
❗️Kendinize güvenin, bebeğinize kulak verin. En doğru yolu siz ikiniz bilirsiniz.
📞 Destek ve Bilgi için
0506 038 99 58
E
Elif A.
30 Ekim 2025 19:56
Merhaba umarım görürsünü. 6.5 aylık kızım hep anne sütüyle beslendi bir aydır ek gıda da alıyor. Geçmeyen hiperlaktasyonum var her yolu denedik ilaç hariç ama çare olmadı. Bu durum beni çok yoruyordu ve yakın zamanda hipertiroid tanısı aldım ilaca başlamam gerektiği söylendi. İlaç kullanırsam emziremezmişim bu yüzden bir ay bekleyelim yavaş yavaş emzirmeyi bırak dediler. Bebeğimde travma olmadan nasıl alıştırabilirim ve bir gün az emse hemen kanallar tıkanmaya başlıyor göğsüm sertleşiyor ağrıyor süt nasıl kesilebilir aylardır hiç azalmadı bile hatta artmaya devam ediyor. Sağıp buzluğa kaldırmayı düşünmüyorum buzluğum süt oldu ama asla içmiyor ne zaman versem biriki yudum alıp bırakıyor ve sonrasında da kusuyor asla istemiyor