Emzirme ve Bebeklerde Sindirim Sistemi Sağlığı
96 görüntüleme

Esenay Ç. ..
Emzirme Danışmanı
1 Ekim 2025 14:24
➡️ Bebeklerin sindirim sistemi, doğumdan sonra gelişmeye devam eder ve bu süreçte anne sütü en değerli yardımcıdır.
Özellikle ilk 6 ay sadece anne sütüyle beslenen bebeklerde, gaz, kabızlık ve ishal gibi sindirim sorunlarına daha az rastlanır.
🔹 Anne sütü, bebeğin bağırsak florasını dengeler.
🔹 İçeriğindeki prebiyotikler sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir.
🔹 Kolay sindirilir, bebekte rahatsızlık yaratmaz.
🔹 Reflü ve kolik gibi sorunların daha hafif atlatılmasına destek olur.
📌 Bebeğinizin huzursuzluğu sadece gaz değil, emme tekniği, annenin beslenmesi veya ritmiyle de ilgili olabilir. Emin olamıyorsanız destek istemekten çekinmeyin.
Özellikle ilk 6 ay sadece anne sütüyle beslenen bebeklerde, gaz, kabızlık ve ishal gibi sindirim sorunlarına daha az rastlanır.
🔹 Anne sütü, bebeğin bağırsak florasını dengeler.
🔹 İçeriğindeki prebiyotikler sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir.
🔹 Kolay sindirilir, bebekte rahatsızlık yaratmaz.
🔹 Reflü ve kolik gibi sorunların daha hafif atlatılmasına destek olur.
📌 Bebeğinizin huzursuzluğu sadece gaz değil, emme tekniği, annenin beslenmesi veya ritmiyle de ilgili olabilir. Emin olamıyorsanız destek istemekten çekinmeyin.
D
Dilara B.
1 Ekim 2025 14:30
Merhabalar.Oğlum 4 aylık kolik bir bebekti midesine bir yudum birşey girdiği anda bağırsak sesleri dışarıdan duyulacak kadar sesli. Bu aralar meme reddi yaşıyoruz sağıp vermek zorunda kalıyorum bazen de mama veriyorum ama çok üzülüyorum hiç aktif emmesi olmadığı gazdan hep kısa kısa sancılı oldu şimdi ise gece bile emerlen max 5 dk duruyor meme de ama göğsü yumuşatıyor ayakta denedim zıplayarak denedim ama bazen direk emiyor bazen krize giriyor. Çök yoruldum ne yapacağımı bilememekten