Emzirme Üzerine

78 görüntüleme
Hurmadalı

Hurmadalı

14 Ocak 2026 22:16
Hanılar daha evvel surecimi buraya yazmıştım. Ancak yine o sürece deginmiycem bebeğime ben yoğun bakıma girdiğim için mama başlanmışti ve sonrasındada göğsmu tutmamısti şimdi 27 günlüğz ve yeni yeni göğüsumu tutmaya başladı şimdi tamemen biberou bırakıp emzirmeye geçmek istiyorum 2 gündürde sadece emziriyorum ancak bebeğim neredeyse saat başı emmek istiyor gibi ama biberon ile beslerken beslenme aralığı 3 saate kadar uzamışti şimdi memeye geçince neden bu şekilde saat başı beslenme isteğine anlam veremedim bu arada beslenmesi yetmiyor diye düşündüm başta ama bez sayımız 5 i geçiyor. Bunu yaşıyor olmamız normal mi yoksa atak haftasına mı giriş yaptık bilemiyorum gün içindki uykuları kısaldı geceleri daha zor uykuya dalıyor kucakta kolay uyuyor. Biraz huzursuzluk yaşıyor kucağımda daha rahat. Merak ediyorum emzirmeyle devam ettiğimde beslenme süreleri yeniden ne zaman uzayacak gece özellikle bu konuda çok zorlandım
P

Pınar Y. ..

14 Ocak 2026 22:21
Bazen bebekler sevgi ihtiyacı icn yani huzur bulmak için memede kalmak isterlermis ilk aylarda olması çok normal zamanla düzene girecektir ama memede uyutmayin alışkanlık oluyor diyorlar uyuyunca besige koymak lazımmış ben koymamistm kucağımda uyuyor diye hata yapmıstim 1 yıl kucağımda uyudu tabi asıl uykular 3 ay sonra oturuyor o zman tam anlamiyla beşikte uyutmak denenebilir
Mama veriyordum ben süt çok azdı fakat anne sütü sindirimi kolay olduğu için hemen acıkma olabiliyormuş
Hurmadalı

Hurmadalı

14 Ocak 2026 22:23
Evet bu aralar beşiğinde de uyumuyor ben atak haftasına bağlamıtim ama şu sıralarda biraz kucağımda uyuyor sonra yatak üzerine yatırıyoum
P

Pınar Y. ..

14 Ocak 2026 22:25
İlk alışma dönemi 2 ci ayda düzelir inşallah yeter ki uyusun mantığıyla biz besige koymuyordk ya uyumazsa korkusu ile yavaş yavaş alıştırmk lazım ama şimdi cok kucuk o yüzden sıkıntı olmaz ilk 3 ay kucak bağlanma için önemliymiş zaten sadece daldığı yer önemli nerde uyursa orda devam etmek isterler diye araştırmıştım
R

Rabia ..

14 Ocak 2026 22:28
Biberonda süt akışı daha hızlı oluyor daha çabuk doyuyor , emerken belki daha çok yoruluyor o yüzden sık sık emmek istiyor da olabilir
Ve gün geçtikçe etrafı tanımaya başladıkça sizin güvenli kucağınızı istiyor da olabilir
Anneler için yorucu bir süreç ama bebeklerimiz büyüdükçe kucaktan uzaklaşacaklar şimdi ne kadar kucaklarsak o kadar iyi diyerek kendimizi teselli edelim 🤍
B

Beyza N. B.

15 Ocak 2026 01:25
Bebekler her an emmek istiyor mesela benim kızım gazı olduğunda uykusu geldiğinde ağladığında uykuya geçmek istediğinde emme isteği oluşuyordu bende cahillikten emziriyordum fazla geliyordu çocuk rahatsız olup kusuyordu ama zor olsa da onu biraz aştık ve evet ilk kızımda da kızımı memede uyumaya alıştırmıştım sonra yavaş yavaş bıraktım çünkü bebeğin memede uyuması çocuğunda uyku kalitesini düşürüyor ben yatağına yatırır yatırmaz ağlardı ve uyanırdı ama elinizden geldiğince uykusu gelmeye başladığında sadece memeyi ağzında tutmaya başladığında anlarsınız muhakkak memeyi çekin ve gazını çıkarıp uyutmaya çalışın eğer huzursuzlaşırsa ten teması da iyi geliyor yenidoğanlarda göğsünüze yatırın o sizin kalp atışınızı da dinleyip huzur bulup uyuyacaktır

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir