Emzirme Lütfen Yarxım

134 görüntüleme
H

Hale K.

22 Ağustos 2025 17:02
Bebeğim 92 günlük doğum kilosu 2850 sonra ertesi gün 2550 oldu şuan güncel kilosu 5,400 60cm
Bir hafta için de sadece 65 gr almış emziriyorum günde 6 -7 çişli bez 1,2 kakası var uyuyor ama meme de ağlıyor anlamıyorum yetiyor mu yetmiyo mu sağıyorum damla damla çıkıyor lütfen çare söyleyin
Y

Yasemin K.

22 Ağustos 2025 17:30
Kilo alımı iyi görünüyor aslında. Sütünüz yetiyordur. Sağım yapınca her zaman daha az gelir, bebek çok daha fazla alır. Bu aylardan itibaren memeler terbiye olmaya başlar ve eski sertliği doluluk hissi kalmaz. Siz sütünüzün olmadığını düşünmeyin, bebeğiniz emdiği sürece süt gelir. Çişli bez sayısı da gayet iyi. Memede ağlamasının başka sebebi olabilir.
H

Hale K.

22 Ağustos 2025 17:32
Çok teşekkür ederim acaba atak mı diye düşünüyorum sürekli meme istiyo o dolu dolu gelmeyince sinirleniyo ve bir hafta 65 gr alınca doktor çok az dedi çok üzüldüm sütüm de yetmiyo diye kendimi çok üzdüm ama :( sice yeterlimi kilosu kız bebel
Y

Yasemin K.

22 Ağustos 2025 17:39
Hale Hanım bebekler ilk üç ayda ayda ortalama 750gr kilo alır. Bu hesaba göre sizin bebeğiniz bunun üstünde bile kilo almış. Siz hiç endişe etmeyin. Haftalık kilo takibine gerek yok ki. Siz aylık kilo takibine göre ilerleyin. Tabi ayrıca bir özel durumunuz hastalığınız vs yoksa. Her normal bebek için bu durum böyledir. Bebeğiniz memede uyumak istiyor ama artık büyümeye başladığı için uyuyamıyor ve bu sebeple sinirleniyor da olabilir. Diş sancıları başlıyor üçüncü aylarda, bundan sık sık emmek istiyor ve huzursuz olabilir.
E

Ezgi E.

22 Ağustos 2025 18:00
Sütünüz tazyikli olabilir. Kendini geriye atıyor mu? Memeyi itiyor mu?
H

Hale K.

22 Ağustos 2025 18:23
Sürekli kendini aglayarak kendini geriye itiyor evet
H

Hale K.

22 Ağustos 2025 18:23
Yasemin hanım çok teşekkür ederim içimi rahatlattınız
E

Ezgi E.

22 Ağustos 2025 18:25
O zaman tazyikli süt sorununuz olabilir. Bende de aynı şey var. Geriye yaslanarak emzirin. Ama iyice geriye. Bazen bebeğimi, memenin üzerine yatırıyorum. Ya da elimle memeyi makaslıyorum süt çok gelmesin diye.
S

Seçil E.

22 Ağustos 2025 18:33
Benzer bir sorun yaşadık. Tazyikli süt durumu sebep oluyor diye okumuştum. Fakat bizde işe yaramadı. Reflüsü varmış. Ciddi bir ağlaması ve kusması yoktu aslında. Kusmalar artınca tam teşhis koyup çocuğu rahatlatabildik. Tabii ki her çocuk farklı ama aklınızda bulunsun diye yazmak istedim.
H

Hale K.

22 Ağustos 2025 19:00
Zaten ilk 2 ay sürekli yatarak emzirdim makaslayarak sütüm çok hızlıydı ama şimdi sanki çocuk doymuyormuş gibi sürekli meme de ve yetmiyormış gibi hissediyorum bir de haftalık 65 gr alınca ilk annelik bide :(

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir