Emzirme Döneminde Antidepresan
79 görüntüleme
Y
Yasemin K.
23 Ekim 2025 18:26
Merhaba herkese. İki bebeğim var ve ilk bebeğim henüz 7 buçuk aylıkken ikinciye hamile kaldım. Zor bir gebelik geçirdim ve iki kez üst üste sezaryen, lohusalık vs… Yaşadığım şehirde bana destek olacak kimsem yok. Akrabalarım, annemler hepsi farklı şehirde. Eşim nöbetli çalışıyor ve gerçekten çok zorlanıyorum. Şimdi ilk bebeğim 23 aylık, ikincisi 7 aylık oldu. İkinci bebeğimi emzirmeye devam ediyorum. İş hayatıma ara vermek zorunda kaldım ve sürekli evdeyim. Zaten öfkeli biriyim ve hayatım boyunca bununla mücadele etmek zorundayım. Şartlar böyle olunca da iyice bunalıma girdim ve bir şeyleri dengede tutamıyorum. Uyku da uyuyamaz oldum. Bebeklerim uyuyunca da dinlenemiyorum yani anlayacağınız… Bugün psikiyatriye gittim ve ilaç başladı. Araştırmalarım sonucunda güvenli ve kullanılabilir bir ilaç ama yine de tabi emziriyor olmak ve iki bebeğim de küçükken ilaç nedeniyle reflekslerimin azalma ihtimali beni düşündürüyor… Bu arada cidden zor durumda olmasam doktora gitmezdim. Sizler böyle bir durumda ne yapardınız? Tecrübeleriniz varsa benimle paylaşıp destek olur musunuz? Şimdiden teşekkür ederim.

Ayşe D.
23 Ekim 2025 19:02
bence her annenin kendisini kötü hissettiği zorlandığı en çokta kendine yetemediği zamanlar olmuştur. kendini yalnız hissetmemelisin eğer sana iyi gelecekse bu ilaç ve zararı yoksa sana iyi gelen şeylerin çocuklarına da iyi geleceğine eminim
G
Gökçin N.
23 Ekim 2025 19:03
Sevgili anne, sizin yaşadıklarınızı tam anlamıyla anlayamam ama şunu söyleyebilirim ki biz annelerin işi çok zor. Siz önce iyi olacaksınız ki çocuklarınıza faydalı olacaksınız. Genel mizacınızın sinirli olduğunu düşünmüyorum,kendinize çok haksızlık ediyorsunuz. Bazen hayat koşulları bizi o şekilde etkiliyor. Maddi durumunuzu bilmiyorum ama yarım gün dahi olsa bir bakıcı tutsanız. Siz dinlenirken çocuklarla ilgilense iyi olur. Siz kendinizi ilaç kullanıyorum diye kötü hissetmeyin. Her şey çocuklarımız için,ama önce siz iyi olun.
R
Rüm ..
23 Ekim 2025 19:07
Çocuk doktorunuzda onay verdiyse eğer kaldıramıyacak duruma geldiğiniz zaman yani ara ara kullanmanız daha iyi olur diye düşünüyorum içinize sinmediği için gerçekten tek başına çocuk büyütmek çok zor Allah yardımcımız olsun sizde çocuklarınızın iyiliğini düşünüyorsunuz kendinize yüklenmeyin 🙏🏻
A
Ala M.
23 Ekim 2025 19:10
Merhaba :) yalnız değilsin okurken çok duygulandım bi kaç hafta ki önce kendi gördüm diyebilirim. 4 aylık bir kızım var ve benimde gebeliğim zorluydu kanama, plesantabın aşağıda olması, şekere yatkınlık,damar tıkanlıkşığı ve daha saymadığım bir kaç lşey daha. Bu psikolojik anlamda beni de çok yoruyordu, ama sosyal eğlenmeyi seven biri olarak doğumdan bir gün önceye kadar gezdim eğlendim. Zorlu bir normal doğum yaptım haziran sonu ve bir anda ne yaşıyorum oldu bebeğimi seviyorum ama bu hayatı bu beni sevemiyordum önceki hayatımın yasını tutuyordum ne dışarı çıkabildim balkona çıkabilmek bile imkansız gibiydi çok zor bir süreçti buraya yazıp söylemeyeceğim kadar. En son bende psikiyatriye gittim ve durumumu anlattım dayanamıyordum benim doktorum ilk başta psikologa gitmemi istedi ve eğer iyi hissetmezsen zorlamadan bana gel ve o zaman ilaç başlarız dedi. Ne kadar olursa olsun emzirdiğim için ilaçla başlamak istemedi. Ama zaten benim öyle psikoloğa gidecek maalesef vaktim yok bana bağımşı aşırı gazlı bir bebeğim vardı :)öyle ya da böyle şimdi biraz daha iyiyim en azından eski bene yasım bitti alışıyorum :) yalnız değilsin emin ol seni çok iyi anlıyorum umarımsende enl kısa zamanda iyi olursun 🤍🙏🏻
Y
Yasemin K.
23 Ekim 2025 19:27
Hepinize çok teşekkür ederim🤍 desteğiniz, değerli yorumlarınız için. Bugünler geçecek biliyorum ama işte bir annenin dengesini yitirmesi bakmakla yükümlü olduğu bebekleri için kalıcı psikolojik hasar bırakmasın istiyorum. Sanırım kâr zarar hesabı yapınca ilaç kullanmak daha doğru. Keşke terapiye gidebilsem fakat mümkün değil. Gerçekten böyle bir zamanım yok. Kendime ayıracağım alan yok, terapiye gidecek zamanım yok, bebeklerime bakacak kimse de yok. Dolayısıyla doktorum da şartlar böyle iken önce ilaçla mental durumu biraz toparlamanın ipin ucunun kaçmaması için en önemli şey olduğunu söyledi. Sanırım ilaç ile başlamaktan başka çarem yok…