Emzirme

112 görüntüleme
G

Güzin G.

27 Ekim 2025 18:18
Ben bebeğimi emzirirken ne zaman diğer memeye geçeceğime karar veremiyorum.Bir müddet bundan dolayı bebeğime ön süt vermişim hep kakası yeşil oluyordu.Şimdide aynı göğüsü 3-4 kere veriyorum ama bazende süt bitiyor anlamıyorum diğer memeye geçmem gerektiğini nasıl anlayacağım diğer göğüse geçmem gerektiğini
Z

Zeliha K. ..

27 Ekim 2025 18:28
Merhabalar, öncelikle bebek ayını belirtmeniz daha iyi olacak. Öncelikle en son hangi meme ile emzirmeyi bitirdiyseniz emzirmeye tekrar o göğüsle başlayıp, 10-15 dk sonra diğer göğüse geçmelisiniz. Oradada min 15-20 dk emzirirseniz doyduğundan ve sütün alması gereken yerinden aldığına emin olabilirsiniz.süt olsa da olmasa da her zaman bıraktığınız göğüsten emzirmeye başlamalısınız. İkinci olarak bu süreç sezgisel süreç hislerinize güvenerek ilerleyin. Doyuyor mu acaba, yapabiliyor muyum acaba diye düşünüp kendinizi asla strese sokmayın. Ve son olarak bebeğiilk 4 ay her istediğinde emzirin . Anne sütü o kadar kıymetli ki ilk 4 ay bebek için çok çok öneml.Bebeginiz ile beraber sağlıklı günler dilerim.
G

Güzin G.

27 Ekim 2025 18:29
2 ay 19 günlük dediğiniz gibi sürekli kendimi suçluyorum teşekkür ederim
M

Melike M.

28 Ekim 2025 05:18
Doyuyor mu sorusu her anneyi tedirgin eder? 1.si bebek kilo alıyor mu? 2.si her gün min.4-5 çişli bezi var mı? Bu ikisi önemliymiş.Bende sizin gibi bu düşünceleri yaşamıştım.Ben baya bi süre 2 kere aynı gögüsten 3. Ve 4.emzirmeyi diger gögüsten yaptım.2 şer kere enzirdim her gögsü yani.Çok şükür kilomuz her ay istenildiği kadar arttı.Bilmiyorum belki denersiniz işinize yarar
Z

Zeliha K. ..

2 Kasım 2025 00:34
Asla suçlamayın, ne zamanki bebeğiniz aylık 400 Gr altı alıyorsa(normali 400gr-800gr arası) ve de idrarli 4-5 değiştiriyorsan (kaka 10 güne kadar yapmaması normal -anne sütü kullananlarda- ve de bebeğiniz huzursuz bir şekilde sürekli ağlıyorsa açtır. Onun dışında kimseyi dinlemeyin, kendinizi strese sokmayın. Sağıp sütüm var mı diye bakmayın sütun çoğunluğu emzirirken üretiyormuş vücudumuz.emzirme ,göğüs ucu yarası, huzursuzlik o kadar çok şey yaşadım ki . İstediğinher şeyi sorabilirsin.
G

Güzin G.

2 Kasım 2025 01:19
Çişli bez en fazla 2 oluyor bizim bezlerimiz hep kaka +çiş şeklinde kilo alımı doktorlara göre yeterli ama annelik iç güdüsü bana hep doymuyor gibi geliyor kaka çok yapıyor gün içinde her bez de kaka muhakkak oluyor.az ya da çok şeklinde

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir