Emzirirken Jel Oje / Akrilik Tırnak Yapılır mı?

211 görüntüleme
Nazlı G. B.

Nazlı G. B.

Diş Hekimi

12 Ocak 2026 19:38
Merhaba sevgili anneler,

Etrafımdaki annelerden çok fazla soru alınca bu konu hakkında bir yazı ve içerik hazırlamaya karar verdim.

Sizce Emzirirken veya hamileyken jel oje veya akrilik tırnak yaptırılır mı?
2025 yılında Avrupa’da bu içeriklerin içinde bulunan TPO’yu üreme sistemi için toksik olarak nitelendirdi ve kullanımını yasakladı..

Detayları videomda 🍀

Size tüm bilimsel verileri topladığım reels videosunu bırakıyorum ve fikirlerinizi merak ediyorum 💕

https://www.instagram.com/reel/DTaiKBnDNT-/?igsh=MXF6dWI3andkMDJy
Yasmina Y. Ö.

Yasmina Y. Ö.

İç Mimar

12 Ocak 2026 20:38
Nazlı hanım toksik madde kısmını geçiyorum, bence kullanımı çok kolay olsa da hiç bir zaman yaptırılmamalı. Çünkü tırnak yüzeyini soyarak yapıyorlar. Tırnak inanılmaz şekilde inceliyor. Bu incelik çok uzun süre düzelmiyor. Ben daha önce yaptırmıştım, 6 ay boyunca tırnaklarımın uzayıp düzelmesini bekledim.
Nazlı G. B.

Nazlı G. B.

Diş Hekimi

12 Ocak 2026 21:13
@Yasmina Yılmaz Öksüztepe kesinlikle çok haklısınız, tırnak yatağına çok zarar veren bir işlem 🥲 maalesef popüler kültür ve pek tabi uzun süren bakımlı hal sebebi ile neredeyse herkesin tercihi ancak zararları mutlaka bilinmeli 🙏🏼
Katkınız için çok teşekkür ederim Yasmina hanım
Ş

Şeyma D.

12 Ocak 2026 21:29
Peki emzirirken saçı boyamak hakkındaki önerileriniz nedir, bebeğim 7 aylık ama emziriyorum diye boyamadım daha
Nazlı G. B.

Nazlı G. B.

Diş Hekimi

13 Ocak 2026 07:13
@Şeyma Doğan bu konuda yapılmış yeterli çalışma yok ancak bu kimyasalların kana geçtiği biliniyor bu sebeple süte de geçiyordur. 12. Aydan bildiriyorum ben de aynı durumdayım 🥲
M

Melike E.

13 Ocak 2026 19:00
Nazlı hanım yine çok güzel bir konuyu ele almışsınız. Kendimden örnek vereceğim ki daha net anlaşılsın. Ben hem makyözlük eğitimi hemde jel tırnak eğitimi aldım. Ve güzellik salonlarında çalıştım. Jel tırnak yaptıranıda yapanıda etkiliyor. Ve jel tırnak yüzünden tırnağını kaybedenlere şahit olunca jel tırnak yapmayı bıraktım çünkü böyle insan hakkına girmek istemedim. Gerçekten ne tür malzeme kullanılırsa kullanılsın asla ve asla kimsenin yaptırmasını istemem. Et tırnaktan ayrılmaz diye boşuna dememişler o kadar acılı ve ağrılı birşey ki yani eskiler bilmişte söylemiş hem mecazen hem de manen. Özel günler hariç bence kimse yaptırmasın. Yine takdir sizlerin tabii. 🙏🏻🌺
Nazlı G. B.

Nazlı G. B.

Diş Hekimi

13 Ocak 2026 19:12
@Melike Ergen çok teşekkür ederim hem katkınız hem desteğiniz için 💕bu işin içinden birinin böyle bir yorum yapması çok içten 🙏🏼
M

Melike E.

13 Ocak 2026 19:15
Rica ederim ne demek her zaman sizin ve tüm kadınların destekçisiyiz 💪🏻🌺🌺
B

Buket K. D.

14 Ocak 2026 09:12
Merhabalar. Türkiye’de zaten çok uzun süredir jeller tpo’suz, benim tırnak salonum var, hamileliğimde de emzirirken de kullanıyorum, kullandığımız ürünler anti alerjik, vegan ve zehirsiz tpo da içermiyor. Bu tpo meslesi biraz sektörün üzerinde tepinmek için şişirildi bence, zaten yoktu ürünlerde. Özellikle vakti olmayan anneler için de bir ay boyunca kullanım çok kurtarıcı. Herkes el bakımını önemsemek zorunda değil elbette ama önemseyen kadınlar bebeği olduğu için bundan da vazgeçmek zorunda değil, bu tarz yoksun kalmaların psikolojiyi iyi etkilediğini düşünmüyorum naçizane. Düzgün ürünlerle düzgün işlem yaptırırsanız tırnak da zarar görmüyor, kalıcı hasar zaten kalmıyor. Tırnaktan vücuda ciddi bir emilim de yok. Bu kadar endişeye gerek yok diye düşünüyorum doktorum da onay vermişti hamileliğimde. Bilgi olsun. Teşekkür ederim🫶
Nazlı G. B.

Nazlı G. B.

Diş Hekimi

14 Ocak 2026 09:38
Buket hanım, sektör çok büyük ve üzerinde elbette baskı olması normal ancak burda tek maruziyet tpo değil ancak ‘cure’ edilen yani bir ışık ile sertleştirilen herşey mutlaka yan ürün üretir. Buna diş hekimliği akrilikleri de dahildir ☺️
Aksi zaten kimya bilimine aykırı.
Yani tabir ettiğiniz gibi bir ürün olması mümkün değil ancak yarar zarar dengesinde kişi kendi kararını veriyordur. Tıpkı saç boyatmak gibi..
sıfır zarar ile vegan ve biyolojik boya zararsız diye lanse edilse de yine kanda tespit ediliyor.
Burda sadece anneden bebeğe geçmesi değil vücutta birikmesi söz konusu kişi için.
Bugünlerde aynı birikim pestisitler ile yaşanıyor ve düşünün ki bunlar mide asidinden geçmesine rağmen vücutta birikiyor. Tırnak ve deri böyle bir bariyeri olmayan ve direkt emilen dokular… nikotini dahi emen geniş bir alandan bahsediyoruz☺️

Uzun lafın kısası, Bence tırnağına oje sürmeyen veya kalıcı oje yaptırmayan bakımsızdır diye lanse etmek doğru değil ama size katılıyorum. Kişi kendini iyi hissedecek kadar bakım yapmalıdır eğer ona iyi geliyorsa 🙏🏼
Benim de doktorum saç boyası dahil herşey izin vermişti çünkü bilim kabul edilebilir sınırlarda birikimi veya tespiti kabul eder ancak ben şahsen ‘sıfr’ olması yeğlerim 🫶🏻
Katkınız için teşekkürler, şimdi yaptırmak isteyen anneler sizin kullandığınız gibi tpo’suz olan ürünleri sorgulayacak. Yine de soluma yoluyla maruziyet + UV dikkat edilmeli @Buket Kaya Demir

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir