Emzirirken Antidepresan Kullanımı
95 görüntüleme
Z
Zeynep T. ..
15 Eylül 2025 17:28
Merhaba. Bebeğim 3 buçuk aylık. Psikiyatri doktorum düşük doz antidepresan başlayalım dedi. Ama süte mutlaka geçermiş. Çocuk doktoru da içeriğine bakarak onay verdi. Fakat benim aklımda hep şüphe kalıyor. Bebeğime zarar verir mi diye? Antidepresan kullanan var mı? Bebeğinde yan etki gözlemledi mi? Teşekkürler
S
Sembo
15 Eylül 2025 18:21
Ama anne de önemli eğer gerçekten rahat etmiyorsa içiniz mama başlayabilirsiniz ama doktor onayı olan bir ilaç anne sütüne de geçse bebeğe aynı etkiyi yapmaz ki içeriğine bakıp onayladığına göre bebeğe zararlı olabilecek maddeler yok demektir ama dediğim gibi içiniz rahat etmezse mama başlayabilirsiniz
Z
Zeynep T. ..
15 Eylül 2025 18:30
Evet Semanur hanım dediğiniz gibi doktorlar sakınca görmedi süte geçer ama bebeğe zarar vermez dediler. Emzirmeye devam et dediler. O kadar dardayım ki onu emzirmekten de alıkoymak istemiyorum kendim de iyi olmak istiyorum. bir de yaşayan varsa onların tecrübelerini merak ettim
A
Ala M.
17 Eylül 2025 19:18
Merhaba benim bebeğimde 3 aylık psikolojik olarak bende iyi değilim bunun farkındayım iyi olmak için psikiyatra gittim banada ilaç verebileceğini ama ne olursa olsun bebeğe geçeceği için ilk psikolog ile başlamayı deneyelim dedi düzelme olmazsa ilaç başlarız dedi. Psikologada gitmedim zaten o gün bebekten anca vakit bulup doktora gidebilmiştim. Ne kadar doğrudur bilinmez ama banada daha sonrasında antideprasın bebekler üzerinde hiper aktivite gibi sorunlara yol açtığını söylediler, doğruluğu nedir araştırmadım bilmiyorum ama umarım bir an önce çok iyi olursun seni çok iyi anlıyorum
P
Perihan i.
23 Eylül 2025 19:20
Merhaba Zeynep hanım. 4-5 yıldır panik atak rahatsızlığım için ilaç tedavisi oluyodum. Hamilelik düşünüce bırakmıştım. Hamilelik ve doğum sonrası sıkıntılarım devam etti. Psikiyatriye gidip ilaca devam etmek istedim ama çok olumsuz şeyler okudum. İlaçların doğrudan süte karışp bebeğe gitmesi vs ürküttü beni. Sizin rahatsızlık ne bilmiyorum ama. Eğer panik atak, depresyon, stres yada kaygı bozukluğu tarzı bişey ise, YouTubeda psikolog İzzet güllü videoları izlemenizi tavsiye ederim. Bana çok iyi geldi.