Emzik Konusu

201 görüntüleme
T

Tuğçe M. E.

24 Ekim 2025 09:31
bebeğim 1.5 aylık, sarılık nedeniyle 2 gün hastanede yattı doğduğunda. sonrasında memeyi tutturmakta zorluk çektim 10 gün civarı çaba sarf ettim. şimdi emzik verirsem meme reddi olur mu diye düşünüyorum. bunların yanında diş damak yapısı ile ilgili olabilecekler, aşırı bağlanması, bıraktırırken travmatik olması gibi korkularım da var. uykuya geçişlerde çok emmek istiyor, uykuya geçişi kolaylaştırıyormuş bilemiyorum.önerilerinizi alabilir miyim
R

Rüm ..

24 Ekim 2025 09:35
Ben sadece ilk üç ay emzirdigim için meme reddiyle ilgili bilgim yok çevremde emzik alıp dişleri inci gibi çıkanda var yamuk oldu diyen de var bence genetik birazda diye düşünüyorum benim bebeğimin dişleri iki tane olduğu için bilemiyorum ama ben veriyorum gün içinde alıyorum yattığı saatlerde veriyorum uykuya geçmemiz gerçekten daha kolay oluyor
T

Tuğçe M. E.

24 Ekim 2025 09:37
@Rüm gün içinde aramıyor mu istemiyor mu peki nasıl o dengeyi sağladınız
Ümran A.

Ümran A.

24 Ekim 2025 09:38
Merhabalar ben ilk gün hastanede emzik verdim çok şükür meme reddimiz olmadı şuan 5,5 aylık. Emziğe de aşırı bağlanmadı sadece uykuya geçiş aşamasında verip daldığında geri çıkarıyorum ya da kendisi atıyor zaten. Özellikle bir haftadır uykuya geçişte de çok nadir alıyor. Bebekten bebeğe değişiyor bence bu durum ama emzik benim için kolaylıktı yoksa hem memede kalmak istiyordu.
İ

İ.E.

24 Ekim 2025 09:52
Emzik memede uyumaya alismasini engellemek icin bence kurtarici. Yoksa koala gibi memeye yapisik geziyorsunuz gece gunduz. Reflusu olan bebeklerde faydali, gece bogulmalari onledigi de soyleniyor. Cene kasi kuvvetlenmesine destekci. Huysuzluk yaptiginda rahatlatici. Anne bebek arasi baglanma donemini atlatinca memeyi tutmaya baslayinca kullanilabilecegi soyleniyor. Ben 2.ayda ara ara vermeye basladim. Gun icinde surekli agzinda degildi sadece huzursuz hisstettiginde ve gece uykusuna geciste kullandim. Zamanla gun icinde kullanimi azaldi simdi sadece gece uykusuna geciste kullaniyorum. Gece uyandiginda uyumamakta direnirse agzina veriyorum hemen uykuya daliyor. Saatlerce kucakta sallama ya da emzirme derdim olmadi. Gunduz de aramiyor artik hic. Bir kac ay sonra yavasca emziksiz uyku calismalari yapip 2 yasina gelmeden kesmeyi planliyorum. Kendi tecrubelerime gore hayat kurtarici oldu diyebilirim. Dis yapisi bence genetik. 2 yasa kadar birakirsa dis yapisini cok etkileyecegini dusunmuyorum. Emziklerin damak yapisi zaten bebekler icin dizayn edilmis.
D

Damla B.

24 Ekim 2025 10:05
Ben doğduğundan beri emzik veriyorum zaten çok da sevmiyor kendisi.meme reddi olmadı aksine doğduğunda çenesi çok güçsüzdü ememiyordu sarılık oldu.emziği emerek çenesini kuvvetlendirdi sonrasında emdi rahatça.şu an 4.5 aylık uykuya geçişlerde ve ağlama krizlerinde alıyır emziği.
R

Rüm ..

24 Ekim 2025 10:09
@Tuğçe Melike Ertürk emzik uyandığında beşiğin içine bırakıyorum 4 aylıktan itibaren artık konuşma vaktimiz diyerek oyun oynama yemesi içmesi vs derken gözünün önünde de olmadığı için aramıyor hiç yatarken de verdiğim için uyku vakti olduğunu anlıyor
J

Jale K.

24 Ekim 2025 10:28
Merhaba ben sadece uyurken emzık verıyorum kızım 19 aylık.bazen bırden aklına gelıyor ıstıyor mızıklanıyor amavermıyorum.damak yapısı vs bozulması olasılıgı ıcın sanırım sureklı emzıklı olması lazım.eger genetıkte bırsey yoksa.meme reddi yaşamadık hatta ben 14.gun emzırebıldımkızımı bazı sıkıntılar yasadıkhastanede kalması gerektı.sizin hissettiklerinizi hıssesıyor oyuzden emzırmeye oturdugunuz gergin olmamaya calısın acaba red edermi dıye
T

Tuğçe M. E.

24 Ekim 2025 11:44
@İ.E. gündüz uykularında kullandınız mı? evet şu an bile emzirirken yazıyorum çünkü uykuya dalamadı ve emmek istiyor sadece. kusmasına rağmen.
T

Tuğçe M. E.

24 Ekim 2025 11:46
@Jale Korkmaz ben de gündüz aklına gelip ister sakinleşemez falan diye korkuyorum. kesinlikle vermeyeceğim dediğim bir şeydi başıma gelecek gibi hissediyorum
T

Tuğçe M. E.

24 Ekim 2025 11:50
@Ümran Asil ben bu zamana kadar vermediğim için biraz tereddütlüyüm. kullanırsak umarım sadece uykuya geçişlerde kullanabiliriz. teşekkür ederim yorumunuz için
T

Tuğçe M. E.

24 Ekim 2025 11:50
@Damla Beşir umarım biz de öyle kullanabiliriz. teşekkür ederim yorumunuz için
İ

İ.E.

24 Ekim 2025 19:17
4.ay haric sadece gece uykularinda kullandim. Gun icinde cok gazi oldugu donemde ya da asiri huysuzluk yaptiginda rahatlatsin diye verdim. En sık gunduz kullandigim donem sanirim 4.ay atak donemiydi, o donem gunduz uykularinda da kullanmistim. Bizim atak icimizden gecmisti de mecbur kaldim. Onun disinda disari cikarken yanima aliyorum. Ozellikle araba yolculuklarinda yardimci oluyor. Huzursuzken ya da o esnada mama veremiyorsam acken biraz idare edebiliyorum. Ama yakasinda surekli birakmadim emzigini. Ihtiyac olunca takip verdim ilk zamanlar. Buyudukce farkindaliklari artiyor aliskanliklar kazanmaya basliyorlar olabildigince gunduz az kullanmaya calistim. Hatta dis sancilarinda bile vermedim 6 aylikken gunduz aramasin aliskanlik edinmesin diye, baska yollarla rahatlatmaya calistim. Simdi besiginde duruyor ve sadece gece uykusuna geciste kullaniyorum.
F

Fatma K.

24 Ekim 2025 19:42
3 aylık ilk 1 ay vermedim daha sonra vermeye başladım suan sadece uyicagi zaman emiyor bir süresonrs ağzıyla itiyor zaten böyle daha iyi :)
H

Hatice B. K. ..

24 Ekim 2025 19:53
Bebeğimin 5. Ayına bir hafta var. Ben de ilk ayın sonunda verdim çok gazlı bir bebek oğlumu çok rahatlattı. Gün içinde bile ağzında olduğu oluyordu açıkçası. Gaz sancısından kaynaklı sürekli ağlıyordu. Hem gündüz hem gece uykularında da çok işe yaradı. Ama sonra birden bıraktı şimdi versek de hemen ağzına alıp atıyor ben de zorlamadım. Başta ben de çok korkmuştum bırakamaz diye ama öyle olmuyormuş kendi isteğiyle bıraktı. Memede uykuya dalma durumu da yok zaten gazlı olduğu için kendi kendine emerken uykuya dalsa bile kalkıyor gazını çıkarıyorum uyuyor. Bırakamaz diye korkmayın bence çünkü ağlama krizlerinde çok işe yarıyordu şimdi sıkıntımız ağlama krizlerinde sakinleşememesi.
J

Jale K.

27 Ekim 2025 08:20
Gunduz aklına gelıyor suan uyumuyoruz dıyorum bazen bişe demıyor bazen aglıyor bıraz ama kararlı davranınca duruyor.başka bıse teklıf edıyorum ozellıkle bez degısırken ıstıyor cunku kıtap,bebek gıbı bazen ılgısını cekıyor ve konu kapanıyor
Büşra A. .

Büşra A. ..

27 Ekim 2025 08:29
Arkadaşlar merhablar emzik gerçekten hayatımızı kolaylaştıran bir obje gibi görünsede. En erken şekilde çok alıstirmadn bıraktirmanizi öneririm. İlerde solunum yolu enfeksiyonlarna davetiye çıkarıyor ne yazıkki. Yaşadım bende yeni bıraktırdım kızıma .Tavsiye için yazdım.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir