Emzik Bırakma

85 görüntüleme
E

Elif E. Ş. ..

27 Ekim 2025 17:15
Kızım 18 ayını bitiriyor. Desteksiz uyku eğitimi var. 18.ayda kısa süreli bir uyku gerilemesi yaşadık ama atlattık şükür. Emziği bıraktırmak istiyorum hazır uykusu yeniden düzene girmişken ama acaba tüm azı dişlerini çıkarmasını beklesem mi. Diş çıkarma sürecinde emzik onu rahatlatır mı.ama bir yandan da bir an önce tamamen bıraktırmak istiyorum. Bilemedim sizlere danışayım dedim
Nazlı G. B.

Nazlı G. B.

Diş Hekimi

27 Ekim 2025 18:42
Merhaba Elif hanım onuncu ay itibari ile yavaş yavaş emziği sadece uykuya sonra da ihtiyaç duyulan dönemler haricinde mümkünse kullanmamak gerekiyor siz neredeyse artık iki yaşına gelmiş durumdasınız dişlerin pozisyonları açısından emziği bırakmanız daha doğru olur ancak tabii ki çocuğu bu dönemde strese sokmadan bunu yapabilirsiniz emziğe acı bir şey sürmeyin emziği ekşi bir şeye batırmayın ama onun onu vakumlamasını engelleyecek bir şey yapabilirsiniz mesela emziği ucunda ufak bir kesim ya da birkaç tane delik açabilirsiniz iğneyle. Her ne kadar tıbbi açıdan bırakılmasını tavsiye etsem de eğer bebeğinizin üzerinde bir stres oluşturduğunu düşünüyorsanız lütfen bu adımı erteleyin önemli olan çocuğunuzun hazır olması onunla bunu konuşarak zamanla emziklerin bozulduğunu artık dişlerinin çıktığını anlatarak yavaş yavaş bıraktırabilirsiniz  
E

Elif E. Ş. ..

27 Ekim 2025 18:45
@Nazlı Güleç Baca Merhaba Nazlı hanım. Benim kızım aslında sadece uykuya geçişte emzik alıyordu ama kayınpederim bize geldiğinde vere vere alıştırdı ve gün içinde de sürekli arıyor maalesef. Ben de emziğin ucundan kesmeyi düşünüyorum ve bu ara sanki hazır gibi geliyor çünkü gün içinde emziği birkaç saat hiç istemediği oluyor ara ara. Dediğiniz gibi dişlerinde sorun olmaması için bıraktırmam lazım şimdiden teşekkür ederim cevabınız için 🌸
Nazlı G. B.

Nazlı G. B.

Diş Hekimi

27 Ekim 2025 18:59
Hiç endişe etmeyin, bebekler çok çabuk adapte olur sadece ısrarcı olmayın yani baktınız iş raydan çıkıyor geri adım atın ☺️ artık büyüyorsun aa bak bebeklerde emzik var, sen de bebekken emziğin vardı çok tatlı diyerek emzik için artık büyümeye başladığını hissettirin ama sen bebek değilsin emziği bırak diye kesin bi cümle kurmayın, dolaylı yoldan gidin 🤭 evde veya ortamda kontrol edemediğiniz kişiler varsa emzikleri ortadan kaldırın

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir