Emmiyor ve Uyuyor
173 görüntüleme
Ü
Ümmü G. Ç. ..
7 Ekim 2025 19:45
Bebeğim 20 günlük, 34 haftalık doğdu ve bugun yani 20. Gününde daha yeni aldık kucağımıza küvezdeydi. Daha eve geleli 6 saat oldu ama uyuyor emmiyor kaç saat emmez uyanmazsa uyandırnak gerek 18:30 gibi beslendi şuan 22:45 uyanmadı bu saate kadar ve uyandırmaya çalışsam da uyanmıyor sarılık yok dendi ama bilmiyorumtelaş ettim daha yeni çıktı hastaneden acabahasta mıdır
B
Başak Ç. Y. ..
7 Ekim 2025 19:57
Uzman değilim ama 20 günlük2 saatte 1 emmesi gerekiyor uyandırmanız lazım prematüre birde uyandırıp emzirin ya da bi doktora danışın çok küçük sarılık,şeker düşmesi oluyor doktorum söylemişti ondan uyanmıyorlar uyandırın
Ş
Şahika U.
7 Ekim 2025 20:00
Yenidoğan döneminde uyandırmak gerçekten zor oluyor. İki saate bir besleyin diyorlar ama pratikte öyle olmuyor maalesef. Siz yine de 3 saatten fazla uyutmamaya çalışın. Ben altını değiştiriyodum uyansın diye ıslak mendil serin gelince uyanıyordu.

İlsu O. K.
7 Ekim 2025 23:22
Merhaba; oğlumda 47 gün kaldı ilk zamanlar insanım eli ayağı dolanıyor size sarılıyorum, endişe ve telaş etmeyin bir kaç güne bebeğinizle birlikte alışacaksınız ☺ ama size yoğun bakım sonrası hemşireler tarafından bakım desteği verilmiş olması gerek taburcu olmadan önce sanırım verilmedi ☹️ Bebeğiniz hasta olsa taburcu etmezlerdi sizi.. Çok küçük daha bu yüzden 2-3 saat arayla hatta daha sık emzirmeniz ya da beslemeniz gerekir ki şekeri düşmesin, uyuması çok normak. Minik olduğu içinde sizin uyandırmanız gerek malesef ilk zamanlar biraz zor oluyor uyanamıyorlar, emmek ya da beslemek için çok uğraşılıyor. İlk bir kaç gün ağlıyordum uyandıramıyorum ve aç kalacak diye ☺ okşayın, topuğunu biraz sıkın kıyamıyor insan ama bana öyle göstermişlerdi. Ters bir durum olduğunu düşünüyorsanızda mutlaka doktorunuzla görüşün endişelenmeyin ☺
S
Semra K.
9 Ekim 2025 19:25
Merhaba, bende aynı sorunu yaşadım sabırlar diliyorum size. Zamanla geçecek ama o kadar uzun uyumaması lazım. Biz topuk sıkıyorduk ıslak mendille ayaklarını siliyorduk ne yaparsak yapalım uyanmıyordu. meme de direkt uyukladığı için açlıktan şekeri düşüyordu ve 5 saatlik uykuya tekrar dalıyordu bu yüzden sarılığı arttı ve fototerapi gördü . Ben sütü sağıp çay kaşığıyla ağzına damla damla verip uyandırmayı deneyimledim. Şekeri yükselince kendine geliyordu. bir süre sütü sağıpşırıngayla verdim. Sonra biberonla verdim ama öncesinde hep emzirdim peşine biberon ile verdim bu şekil deneyebilirsiniz dilerseniz. Bebeğim 3 aylık oldu şu anda sadece meme emiyor biberonla verdim diye bırakmadı memeyi. Yine siz doktorunuza da danışarak ilerleyin mutlaka. Umarım bir an evvel toparlar sağlıklı günler diliyorum. İç güdülerinize ve doktorunuza güvenin en iyisini yaparsınız annesi olarak :)

Hilal K. ..
12 Ekim 2025 05:29
6 saat mi OMG saate bir beslemeniz lazımve 3 saati asla ama asla geçmemeli. Vücudunu iislak mendille silin aicakta kalmasın burnunu sıkınbir şekilde uyandirin besleyin

Yasemin E. ..
12 Ekim 2025 08:19
Semra Hanımın anlattıklarının aynısini yaşadım. Mutlaka uyandırın. 2 saati geçirmeyin. Onların çenesi çok güçsüz oluyor ve ememiyorlar. Sık sık emzirin sütünüzü sağıp kaşıkla ya da şırıngayla ağzına verin.