Emme Sıklığı
142 görüntüleme
S
Seda A.
21 Eylül 2025 20:50
Merhaba, kızım 8,5 aylık. Günde 2 öğün ek gıda veriyorum. Günde 4-5 kez de emiyor. Az değil mi emme sıklığı sizce? Uyandığında, ilk uykudan önce, uyanıp kahvaltıdan bir süre sonra, ikinci uykudan önce, uyandığında yemek sonrası yine kısa bir arada o da belki ve en son gece uykuya giderken emiyor.
A
Ayşe N. Ç.
21 Eylül 2025 21:59
Bebeğinizin gelişimi iyi kilo alımı iyi ve keyfi yerindeyse bence normal. Ne kadar emeceğini bebek belirler. Süt de yetiyorsa her emdiğinde, daha fazlasına ihtiyaç duymuyor olabilir. Benim bebeğim de sizinkine benzer bir düzendeydi gelişimi iyi keyfi de yerindeydi hep.

Cansu K. E.
Emzirme Danışmanı
21 Eylül 2025 22:05
Tarif ettiğinize göre gayet yeterli, 8,5 aylık bebek ilk zamanlarda ki gibi sık sık emmez zaten. Hızlıca yüksek miktarda sütü boşaltır ve doyabilir. Uyku saatlerini de düşününce ek gıda ve emme dengesi aşağı yukarı bu şekilde oluyor zaten. Bebeğiniz huzurluysa daha fazlası için ısrar etmeyin.
S
Seda A.
22 Eylül 2025 10:21
@ayşe nur çakır ve @cansu kurnaz erhan çok teşekkürler
E
Ezgi E. ..
22 Eylül 2025 13:36
Herkese merhaba, benim de merak ettiğim bir şey var bu konuyla ilgili. Benim bebeğim 2.5 aylık. Gündüz eğer uyanıksa 2 saatte bir talep etmese de emziriyorum. Geceleri ise bazen bir buçuk saatte bazen de 2 saatte bir uyanıyor huzursuzlanmasin diye yine emzirip uyutmaya çalışıyorum. Özellikle gündüz emme sıklığı çok mu acaba bilgisi olan var mı?