Emerken Vurma
72 görüntüleme
H
Hamide Ş. ..
28 Ekim 2025 12:54
Doğru yerden mi yazıyorum bilemedim 😵💫
8 aylık bebeğim emerken sürekli bana vuruyor,cimcikliyor,tırnaklarını göğsüme batırıyor izin vermeyince memeyi bırakıp bas bas bağırıyor. Bu ara sanırım ayrılık kaygısıda yaşıyor hep benimle olmak istiyor gündüz kucağımda yada yanımdaysa uyuyor gecede saat başı uyanıp bana sarılıp yatıyor. Başına gelen var mı nasıl başa çıktınız fazlasıyla canımı acıtıyor tepkisiz kalıyorum olmuyor hayır diyorum engelliyorum inatlasiyor 🤦♀️
8 aylık bebeğim emerken sürekli bana vuruyor,cimcikliyor,tırnaklarını göğsüme batırıyor izin vermeyince memeyi bırakıp bas bas bağırıyor. Bu ara sanırım ayrılık kaygısıda yaşıyor hep benimle olmak istiyor gündüz kucağımda yada yanımdaysa uyuyor gecede saat başı uyanıp bana sarılıp yatıyor. Başına gelen var mı nasıl başa çıktınız fazlasıyla canımı acıtıyor tepkisiz kalıyorum olmuyor hayır diyorum engelliyorum inatlasiyor 🤦♀️

İlsu O. K.
28 Ekim 2025 13:15
Merhaba; düzeltilmiş 5,buçuk takvim yaşı 7,buçuk aylık bebeğim (prematüre) bu ay bizdede emerken ve uyumaya çalışırken dokunma,kolu geriye atıp vurma ( ki bilinçli bir vurma değil bu) tırnaklarıyla elini açıp kaparken çizme, cimcik yaparken gibi sıkma, avucunu açıp okşama, saç çekme başladı. 😌 yani bunlar normal diye düşünüyorum .. Kızmadan yumuşak ses tonuyla elini tutup cici yaptırıyoruz. Tepkisiz kalmak değil de sanırım doğru ve ölçülü tepki vermek gerek. Sonuçta böyle öğrenecekler 🥲 dokunma hissetme ihtiyaçları var bunuda daha nasıl yapacaklarını bilmiyorlar.
H
Hamide Ş. ..
28 Ekim 2025 13:36
Öncesinde bizimki de aynı şekilde bilinçsiz yapiyordu biz de cici ile gecistirebiliyorduk şimdi biraz daha bilinçli yapıyor gibi cici dedikçe nazik dokundurdukca bağırarak daha da sertleşiyor😵💫
H
Hamide Ş. ..
28 Ekim 2025 13:37
Sanırım ayrılık kaygısından artmış olabilir uyurken dahi yapiyor çünkü derin uykuya geçene kadar aynı şekilde uyuyunca besige koyacağım diye mi bende bilemiyorum artık çözümsüz kaldım🤦♀️