Emerken Hareket Ediyor
166 görüntüleme

Ayşegül A.
18 Eylül 2025 06:02
4 aylık bebeğim.emerken arada bi memeyi ağzından çıkarıyor ve hareket ediyor bacaklarını,kollarını falan hareket ettiriyor.rahat durmuyor.ayrıca ses de çıkarıyor hıh hıh gibi.bazen de mızıldıyor ağlıcak gibi.gaz sancısı mı acaba? Memeyi emerek uyuyor son zamanlar.uyumak için de mi yapıyor anlamadım.yeni uyandı uykusu yok.memeyle mi savaşıyo napıyo😂 meme reddi mi başlıcak acaba? Bir de dünden beri dilini çıkarıp duruyor normal dururken.Emme refleksi geçmiş olması lazım.birden bunu yapmaya başladı.Onun sebebi nedir acaba?
R
Rümeysa A.
18 Eylül 2025 06:15
Merhaba bu aylarda bu durum tüm bebeklerde yaşanıyor. Aşırı etrafı izlemek istiyorlarmkıpırdanıyorlar yerlerinde duramıyorlar. Boynunuza renkli kolyeler asarak çözüm bulabilirsiniz. Yada renkli tokalar kıstırabilirsiniz tshirtğnğze. Bu sefer onlarla oynar ilgi meme çevresinde kalır :)

Ümran A.
18 Eylül 2025 06:48
Merhaba benim kızım da 4,5 aylık ve dedikleirnizin hepsini yaşıyoruz 😊 çevreye ilgi arttı o yüzden odakları çok çabuk kayıyor . Dil çıkarma huyu da yeni güncellemeleri oluyor galiba:)

Ayşegül A.
18 Eylül 2025 08:15
Rümeysa hanım kolye tutup emmeyi seviyor doğru diyorsunuz fayda ediyor biraz.Bana kıvaranıyor gazı varmış gibi gelmişti ama anlayamıyorum bi 4 ay sanki bi huyu değişmeye başladı😀 teşekkür ederimz yanıtınız için

Ayşegül A.
18 Eylül 2025 08:19
Ümran hanım çok farklı şeyleri oluyor şaşırıyorum ben de😅 aç da değil niye dil çıkarıyo diyom değişik değişik şeyler 😀 dönmeye başladı.oyun halısına koyup zor oturuyorum.dönüyo kendini kaldıramadı diye sinirleniyo ağlıyo.sürekli otur kalk yapıyorum.bi de oturmak istiyo sürekli.ana kucağında kalkmaya çalışıyo.ellerinden tutunca direk kafayı bedeni kaldırıyo.oturcak,kalkcak.sizde de var mı bu acaba.Tam büyümeye başladı az kendimi vakit ayırırım diyodum ama nerdeee😂 ara öğün bile yaptırmıyo kereta😅
C
Ceren V.
18 Eylül 2025 10:31
Benim kızım da yarın 5 aylık olacak ve 1 aydır aynı durum bizde de var. Aşırı sabırsız, ilgisi hemen dağılıyor hatta bazen 1-2 dakika içerisinde ağlayarak memeyi bırakıyor ve etrafı izlemek istiyor sonra tekrar geliyor ama doğru düzgün ememiyor bu şekilde. Ben de ilgisini çekecek şeyleri omuz hizama ya da boynuma asmaya çalışıyorum.

Ayşegül A.
18 Eylül 2025 12:11
Ceren hanım bi tek bende yokmuş bnu anlamış oldum😊 teşekkür ederim😊
S
Sümeyye S.
18 Eylül 2025 12:28
Ayşegül Hanım, cevap olarak yanıtlamıyorum da gülümsettiniz beni onun için yazıyorum. Çok tatlılar. 😊 5 aylıkken emekleme pozisyonunda meme emmeye başlamıştı, emeklemeyi öğrenene kadar da ben yanında uzanıyorum meme ağzında o emekleme pozisyonunda meme emdi. 😅 Şimdi 7 aylık emekleme pozisyonundan ayağa kalkmayı mı öğrenecek napacak bilmiyorum ama amuda kalkıp meme emcek heralde artık o pozisyona geldik. Dişleri çıktığından beri de mememi çekip bırakıyor kopardım sanıp arıyor bir de. 😂

Ayşegül A.
18 Eylül 2025 13:43
Sümeyye hanım çok güldüm😂 inşallah amuda kalkmaz diyeyim o zaman😂 bakalım daha neler görcez yaşıcaz😅

Ümran A.
18 Eylül 2025 13:56
Tam anlamıyla huyu değişti cidden ve kucak bağımslısı oldu. Dediğiniz gibi beş dakşka duramıyor dönüyor kalkmak istiyor çırpınıyor resmen. Ara öğünü geçtim ana öğünlerimi yiyebilsem keşke 😂 bizim bir de uyku problemimiz var gündüz tek başına uykusu yok hiç hep sallamak istiyor :(

Ayşegül A.
19 Eylül 2025 08:02
Ümran hanım biz nöbetleşe yemek yiyoruz bazen eşimle😂 karnı tok olursa keyfi olursa az ana kucağında yada oyun halısında biz yiyene kadar duruyor şükür ama dönmeye başladığı için sürekli otur kalk yapıyoz😅 benimkinin de gündüz uykusu pek yok.ve ya memede uyuyor yada ayakta kucakta sallayıp da.çok yoruluyorm artık kilo aldıkça zor oluyor.kendim de çok zayıfım kaslarım da güçsüz.son zamanlar babasında da uyumuyo kucakta.İlla benle uyucak.Bi de dün başıma bi olay geldi artık işim çok daha zor.Ayak parmağımı çarptım acilde çatlak dediler.bugün ucunda kırık var dediler.sarılı şuan.çok zor yürüyorum basamıyorum üstüne.Oğlan da ayakta durmak istiyo bakalım nolcak☹️