Emerken Doymuyor Biberon Veriyorum
145 görüntüleme
E
Elif V.
31 Ekim 2025 19:46
Bebeğim 1 buçuk aylık sadece anne sütü alıyor. Emdiğinde doymuyo sürekli emmek istiyo ve uyumuyodu ben de sağıp biberonla vermeye başladım emzirmeye devam da ediyorum tabi 110 ml kadar sütle doyuyo bana ayına göre fazla diyolar bu miktarı sizce de öyle mi ve doğru mu yapıyorum? Sütüm var memede dolgunluk gidince bebeğim emmek istemiyo bu yüzden doymuyo biberonla vermek zorunda kalıyorum
S
Seda K.
31 Ekim 2025 20:19
Bence doyuyordur ama sizi doymak için emmiyordur sizi hissetmek kokunuzu almak içindir benim oğlumuda ben doymuyordiye sürekli memede tutuyordum gaz yapıyordu uyumuyordu şimdi bana yapıltı bensiz uyumak istemiyor
E
Ezk
31 Ekim 2025 21:23
Doyuyordur çişli bezlerinden takip edebilirsiniz günde 5-6 çiş yapsa yeter biberona alıştırdıkça memeyi reddedebilir lütfen dikkat edin bende oldu sağarak vermeye çalışıyordum ama zamanla azalıyor bebeğim 5 aylık artık sadece geceleri zorla emiyor reddetti resmen
C
Cennet T.
1 Kasım 2025 18:49
1 aylık bebek çünkü hala kendini anne karnında sanıyor ve sizinle şuan tek bağı meme o yüzden de oradan ayrılmak istemiyor mideleri de küçük anne sütü de çabuk sindiriliyor o yüzden sürekli ammek istiyorlar biberonla verince hızlı bi şekilde emip midesi doluyor o yüzden de siz doydu sanıyorsunuz ama meme de yavaş yavaş emdikleri için çabucak siniyor umarım açıklayıcı olmuşumdur
E
Elif V.
1 Kasım 2025 18:52
@CennetTaşkın memem dolgunken emiyo sanırım hızlı akmasını istiyo doyunca bırakıyo. Ama meme yumuşakken emmek istemiyo sinirleniyo memeden ayrılmıyo ben doymuyo böyle diye düşünüyorum

Rasime Ç. ..
1 Kasım 2025 18:58
Elif hanım bebeğiniz 110 ml içtikten sonra kusmuyorsa sorun yok demektir ben ilk doğum yaptığımda sezaryenden dolayı çok zorlandım ilk 2 ay hep sagıp vwrdim çünkü başta sütüm azdı hep sagdım biberonla verdik tabi oda alıştı meme istemdi bende sütümü sagıp verdiğimde bazen 90ml bazen 120 bile yiyordu ama fazlasını kustugunu farkediyordum yavaş yavaş azaltım şunuda söyliyeyim bazen sabah uyandıgında 120 yiyip kusmadıgıda oluyordu doktora sorduğumda bebek gece 5,6 saat kesintisiz uyuduğunda midesi tamamen boşaldığı için yiyebiliyor demişti yani bebeğinize bırakın zaten fazla geliyorsa kusuyor bazen çürümüş olarak bazende dudağının. Yanından akıp gidiyor şuanda 4 aydayız ve meme redini yendik şükür 🙏🏻
K
Kader P.
1 Kasım 2025 21:06
@Rasime Çelebi merhabalar bnm bebegjmde 2 aylık sütüm yetmedigi için mama veriyorum ama emzirmekte istiyorum emdikçe sutum gelsin diye ama mamayı biberonla verdigim için malesef reddediyor mememi kendini göğsmn önünde parcaliyo agmaktan bende mecbur sagip veriyorim ama az cikiyo 30 mm falan meme reddini nasıl yeneblrz
Z
Zeynep G.
1 Kasım 2025 21:07
Benimde bebeğim 6 haftalık bu son 2 güne kadar süt ağzından taşıyordu ama biraz gazlandı gaz sancısıyla sürekli ağlıyor görende sütün yok yetersizsin demeye başladı beni de şüpheye düşürdüler doyup doymadığından asla emin değilim sürekli sütüm var mı diye kontrol eder oldum

Rasime Ç. ..
1 Kasım 2025 22:00
Kader hanım Aynı durumları malesef bende yaşadım sağarak süt yetiştirmeye çalışmak çok zor bir süreç ben sağmayı hiç bırakmadım bol bol su içmeniz ve güzel beslenmelisiniz sürekli sağım yapın yavaş ayardan yukarı doğru biberon alışkanlığını yenmek için önce geceleri uykudayken vermeye başladım gece uykudayken anlamadığı için emmeye başladı sonra gündüzleri sabah uyandığımızda gögüste geceden süt birikiyor hızlı geliyor sonra sabahları da emmeye başladı bir kaç kez süt genzine kaçtı ama çok normal biberonla süt veli bir hızla geliyor anne sütü sabahları çok hızlı geldiği için sonra gün içinde bunaltmadan yani çok acıkmadan ara ara meme teklif etim şükür Allah’a tutu birde bebekler yeni dogudugna emme refleksi var ama güçlü çekemiyorlar ama ay ilerledikçe bu durum değişiyor daha rahat emiyorlar umarım sizde en kısa sürede bu durumun üstesinden gelirisiniz unutmayın önemli olan sizin iyi beslenip stres yapmamanız ve bol bol su içmelisiniz 🌺

Tuğba K. T.
Emzirme Danışmanı
1 Kasım 2025 22:22
biberon akışı hızlı olduğudan memedeki akışı beğenmemeye ve akışla kavga etmeye başlamış bu meme reddine giden ilk kırmızı bayraklardan biri…Tavsiyem takviyesiz sık emzirerek beslemeniz.ekstra yaptığınız bu sağımlar sütünüzü kontrolsüzce arttırabilir.Yakın kilo takibi ve bez takibi ile bu süreci aşabilirsiniz.
E
Elif V.
1 Kasım 2025 22:54
@Tuğba Kavala Tabağ biberona bu hafta başladı emzirmeye devam ediyorum. Meme yumuşayınca emmek istememesi doğduğundan beri var bu yüzden biberon tercihim oldu maalesef