Ellerini Kullanmaması Normal mi

76 görüntüleme
A

Ayşe K.

8 Ocak 2026 18:35
Düzeltilmiş 3 aylık bebeğim var, başını tutuyor, sosyal gülümseme agulama var başını sağa sola çeviriyor ama elleri genelde yumruk birşeye uzanmıyor yada ben verince tutmuyor, dönmeye de başlamadı daha. Dr gittik normal dedi. Dönmesi geç olabilir de elleri çok kafama takılıyor. Varmı bu aylarda olup böyle olan
İ

İrem

8 Ocak 2026 18:38
Bildiğim kadarıyla o dönem zaten genelde yumruk yapma dönemi Ayşe Hanımcığım benim bebeğim de öyleydi sonradan açtı elleri. Dönmeye de 5. Ayında başladı diyebilirim ufak tefek çalışıyordu; şimdi 6 aylık dört dönüyor. Muhtemelen bir şeyi yoktur içinizi ferah tutun 🙏🏻
H

Hümeyra

8 Ocak 2026 18:38
Benim bebeğim de elleri yumruk doğmuştu hiç açmazdı. İçi pislik dolardı bir kaç günde bir temizlerdim o derece 😅 tam hatırlamıyorum ama 2-3 ay sonra falan açmaya başladı yavaş yavaş kendiliğinden
R

Rabia D. ..

8 Ocak 2026 18:41
Şuan 3 ay 10 günlük bebeğim var dediklerinizi yapıyor benimki de eller genelde yumruk gün içinde bazen açıyor dönme namına da hiç bir şey yok bizim doktorumuzda sıkıntı yok dedi
Afranur K.

Afranur K.

8 Ocak 2026 18:48
Bebeğim 3 ay 13 günlük ultrasonda bile eli açık bi bebekti bu aya gelene kadar da açıktı hep bu ay bir şeyler oldu kapatıyor sımsıkı yumrukları var hep. Dönme egzersizleri vs. De yapıyoruz ama bizde de dönme durumu yok.
Doktorumuza direk sormadım ama genel gelişimi iyi ilerlediğini söyledi son muayenenizde.
Bence de sizde bir sıkıntı yok henüz bir şeyler için erken sadece.

İnsan yapmayınca tedirgin oluyor haklı olarak ama gelişim için bir aya odaklanmak yerine bir sürece odaklanmak daha rahatlatıvı olur.
Z

Zekiye A.

8 Ocak 2026 18:49
Tam dört aylık bebeğim elleri bazen açık bazen kapalı henüz birşeylere uzanmıyor ben eline tutuşturuyorum onuda 5 10 saniye tutup bırakıyor yüzüstüyatırıp kollarını önde birleştiriyorum kendini yana atabiliyor

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir