Ellerini Emiyor

205 görüntüleme
Ç

Çağıl T.

25 Haziran 2025 06:55
Bebeğim 2 buçuk aylık uykusunu göğsümde yaptığında uyanma sorunu yaşamıyoruz ancak yatağına koyduğumda sürekli ellerini ağzına götürüyor emiyor saçlarına dokunuyor hep bi hareket halinde. Gaz problemi yaşıyoruz ilaç da kullanıyoruz pek işe yaramadı ve ayaklar eller hiç rahat durmuyor. O yüzden de derin uykuya geçemiyor ve sürekli ses çıkardığı için ve kendisine dokunduğu için uyanıyor. Kundak yapamadık çünkü hiç sevmedi ellerini çıkardı direkt. Ne önerirsiniz? Emzik veriyoruz ama o da düşünce tekrar uyanıyor… Biz ne zaman uyuyacağız…
E

Elif U. K.

25 Haziran 2025 06:56
Bizimkisi de aynı şekildeydi kundağa alıştırmaya çalışın kaliteli uyuyorlar. Uyuduşunda kundak yapın ıyanırsa geri öyle uyutun bi deneyin bence
Ç

Çağıl T.

25 Haziran 2025 06:58
Ya onu da denedim soğukta bile üstünü örtemedim özgür ruhlu biri hiç sıkıya gelmiyor 🥲 her şeyi dağıtıyor incecik bir müslin koyuyorum onu bile ayaklarıyla itiyor
E

Eda Ş. ..

25 Haziran 2025 07:07
Bende o derten muzdaripim hocam ne yaptıysam uykuya daldiramadim 5 aylık halen devam ediyor
Ç

Çağıl T.

25 Haziran 2025 07:10
Ah ya gerçekten mi? Biz bir de yatağına asla yatıramıyoruz. Reflü yatağında yatıyor park yatağındaki yatağını sevemedi bi türlü. Pis pis açıyorum onunla işte uyuyabildiği kadar bir de elimi koyuyorum üstüne siz de mi öyle yapıyorsunuz?
Z

Zeynep U.

25 Haziran 2025 08:40
Benim kızımda 2 buçuk aylık memede uyuyordu yerine koyunca uyanıyordu sonrasında çok araştırdım destekli uyku dediğimiz durumda bebekler farklı alana geçtiklerini hissedip uyanıyorlar o yüzden ben emzirip beşiğine koydum mızmızlandı direndim onunla ve kendi kendine uyumayı başardı bence öyle deneyin kendiliğinden uyusun meme destekli uyutmayın öyle yaptığımdan beri gece uykusundan acıkmadıkça uyanmıyor yaklaşık 7 saat kadar uyuyor
Z

Zeynep U.

25 Haziran 2025 08:42
Ellerini emmeside normal bir durum emzik kullanıyor musunuz alıyor mu bebeğiniz ben uyku arkadaşı koyuyorum göğsüne benimle gibi hissetsin diye
Ç

Çağıl T.

25 Haziran 2025 08:44
Evet evet kullanıyorum emzikle uyuyor tam derin uykuya geçtiğinde emziği kendisi atıyor, uyku arkadaşını bu ayda verebiliyor muyum? Siz nasıl bir şey koyuyorsunuz yanına?
Z

Zeynep U.

25 Haziran 2025 11:00
Keşke görsel iletebilsem size ☺️ minik bir eşeğimiz var yumuşak dokulu normalde uyurken elimi göğsüne koymamı istiyor iki eliylede kapatıyor onu farkedince uyku arkadaşı verdim ama uykuya geçene kadar sürekli kontrolüm altında şöyle yapıyorum karnını doyuruyorum gaz çıkıyor bez değişiyor üzerini değişiyorum uykuya geçeceğini anlıyor kesinlikle ben buna inanıyorum beşiğine yatırıyorum emziğini ağzına koyuyorum uyku arkadaşını göğsüne koyuyorum kollarıyla ona sarılıyor odamın kapısını açık bırakıyorum loş ışık 20:00/20:30 arasında yatırıyorum ve 5-10 dk içinde kendiliğinden uyuyor
Z

Zeynep U.

25 Haziran 2025 11:01
Uyuduğunda uyku arkadaşını yanından alıyorum onunla kesinlikle bırakmıyorum ben uyurum olumsuz bir durum olmuyorken olur korkusuyla
Z

Zeynep U.

25 Haziran 2025 11:02
İlk başlarda uyumak istemeyecek pes etme dene bence mızmızlanınca yanına git emziği tekrar ver sessizce piş pişle ve yavaşça tekrar kendi başına bırak benim için bu yöntem çok iyi oldu dediğim gibi ilk denemede bu olmayacak onu alıştırman gerekiyor
Ç

Çağıl T.

25 Haziran 2025 11:06
tabii allah korusun ben de bi bakayım deneyeyim uyku arkadaşını belki sizde olduğu gibi işe yarar 🥹 çok teşekkür ederim ya paylaşımlarınız için biraz korkuyorum açıkçası kusma problemimiz olduğu için ama yavaştan başlamam lazım bu yalnız uyutma olayına çünkü tüm gün yaşama alanım salondaki koltuk oldu kucağımda uyuduğu için tahmin edersiniz ki 😢 umarım mis gibi uyumaya devam eder ve sağlıklı bir şekilde büyür bebeğiniz 🙏
Z

Zeynep U.

25 Haziran 2025 18:55
Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim umarım sizin bebeğinizde başarır ki bence başaracak kusmasından korkuyorsanız kamera kullanın mevcut değilse yedek bir telefondan görüntülü arama başlatıp bebeğe uzak fakat görünen açıya koyun diğer telefondan gözlemleyin reflü yatağında yatırıyorum ben sorun olmuyor
Ç

Çağıl T.

25 Haziran 2025 18:59
Teşekkür ederim inşallah :) Ben de öyle yapıyorum reflü yatağında yatıyor kucağımda yatmadığında kendi yatağını zaten sevdiremedim henüz. Bakalım umarım yavaştan alışır o da bağımsız yatmaya
Bihter Ç.

Bihter Ç.

25 Haziran 2025 20:44
Yeni nesil kelebek kundaklar var elleri ve ayakları içinde serbest ama kendini uyandıracak kadar değil bebeğim 2 aylık bu şekilde gece uykularımızın kalitesi aşırı arttı , ben İlays markasının kundağını kullanıyorum isterseniz trendyoldan bakabilirsiniz
Ç

Çağıl T.

26 Haziran 2025 06:28
Yaa o markanın slingini almıştım ben de çok baktım kararsız kalmıştım kundak için yine alıcam ve kullanmayacak ziyan olacak diye.. yazın onu kullanabilir miyiz acaba?
Bihter Ç.

Bihter Ç.

4 Temmuz 2025 13:00
Ben çok sıcakta sadece bezle onunla yatırıyorum yeterli oluyor geceleride içine zıbın ve çorap giydiriyorum sadece
Ayşe A.

Ayşe A.

4 Temmuz 2025 13:14
Ben uyku tulumu aldım tog değeri 0,5 olanlardan içinde sadece zıbını oluyo üstüne onu giydiriyorum kolları yine açık ama ayaklarını kapatıyor en azından sürekli hareketten uyanmasını engelliyor onlara bakabilirsiniz ve kesinlikle memede uyutup yatırmamaya çalışın o an uyusa bile 5 dk sonra meme desteğiyle uyuduğu için uyanıyor ve daha zor oluyo uyutmak ben gece uykusuna geçirirken emziriyoeum sonra tulumu giydiriyorum beşiğine yatırıp gece lambasını açıyorum sadece uyuyana kadar sallıyorum yavaş yavaş o uyuyunca gece lambasını kapatıyorum iyice dalana kadar da sallıyorum tabi bu süreç bizde 1 1,5 saat falan sürüyor :) yani demem o ki yılmayın sizde direnin onun gibi
Ç

Çağıl T.

4 Temmuz 2025 14:22
Son cümleniz çok tatlı :) direniyorum gerçekten ben de umarım çabuk geçer bu dönemler ve bir an önce bir düzen oluşur. gece lambasını hiç kapatmıyorum ben küçük bir ışık var kapatsam daha iyi olur belki kırmızı ışık kullanıyor musunuz? İyi olduğunu söylüyorlar
Ç

Çağıl T.

4 Temmuz 2025 14:25
Teşekkür ederim Bihter Hanım 🌸

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir