El Ayak Ağız Hastalığı / Beta

69 görüntüleme
H

Hande S.

27 Ekim 2025 16:29
34 aylık oğlum 2 gün önce 38,7 ye kadar yükselen bir ateş grafiği yaşadı tek gece. Dün ağız çevresinde bugün de el ve ayaklarında döküntüler çıkınca doktora gittik. Hem el ayak ağız hastalığı var hemde beta var dedi. Beta için herhangi bir sürüntü testi vs yapmadı sadece muayene ile söyledi. 2 farklı antibiyotik yazdı ve birini 5 diğerini 10 gün kullanmamı söyledi. Daha önce hiç antibiyotik kullanmadık o yüzden endişeliyim. Aynı veya benzer durum yaşayan oldu mu acaba?
Betül .

Betül ..

27 Ekim 2025 17:16
Bizde el ağız hastalığı geçirdik.Boğazına doğru iç kısımda fark edince hemen acile gittik.Ateş vs olmadı.Ağız içi için aftrol,Vücut için kaşıntı losyonu aldık.Hafif olarak atlattık şükür ama antibiyotik yazan görmedim hatta bizi ilaç yazmadan yollayacaktı ben ilaç ismi söyleyince onları yazdı
Ö

Özge B.

27 Ekim 2025 20:10
Benim kızımda geçirdi losyon kremler ağız için aftrol kullandık antibiyotikte kullanmak zorunda kaldık çünkü geçmedi
H

Hande S.

30 Ekim 2025 15:10
Daha sonra ihtiyaç duyabilecekler için ekleme yapmak istedim. Doktor antibiyotik yazmış olsa da araştırmalarıma ve annelik içgüdüme güvenerek antibiyotik içirmedim. Ağız içi yaraları için karadut özünü sulandırıp içirdim. Vücut yaralarını rahatlatmak için sarı kantaron yağıyla günde 3-4 kez tüm vücuduna masaj yaptım. 3 günün sonunda neredeyse hiç bir şey kalmadı. Aynı tedaviyi uygulamaya bir kaç gün daha devam edeceğim

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir