Ekransız Büyütme

274 görüntüleme
Y

Yasemin K.

20 Kasım 2025 16:41
Merhabalar bebeğim 5,5 aylık ekransız büyütüyoruz ve bunu elimizden geldiğince böyle devam ettirmeyi planlıyoruz eşim ile ama etrafımdaki baskılardan dolayı çok moralim bozuluyor azda olsa tv izletirmem gerektiğin dile getiriyorlar yurtdışında x bi pedagog tv öneriyormuş aklım almıyor gerçekten. :)
Melek M.

Melek M.

20 Kasım 2025 17:09
Benim de almadı şu an. Daha büyüyecek oyun oynayacak ve hayal gücünü geliştirecek. Tv, telefon, tabletle büyüyen çocuklar oyun bile kuramıyor
Ceren

Ceren

20 Kasım 2025 17:58
benim de beş aylık anneanneyle görüşme dışında ekran yok çok meraklı tv ye telefona tablete kapalı tutuyoruz bazen eşim maç izliyor beş on dk bakıyor ondan da bir şey olmaz herhalde diye düşünüyorum insan bazen zorda kalınca veriyo hastanelerde çok gördüm o yüzden onları da yargılamıyorum ben kesin vermem de diyemiyorum versem bile sınırlı veririm ama şu an çok küçük tabi
A

Azra I.

30 Aralık 2025 22:46
Kızım 15 aylık bende bu konuda ısrarcıyım telefon televizyon vermiyorum çok nadir izliyor ve aramıyor da vermemeyi de düşünüyorum herkes izlesin bişey olmaz diyor ama bence oluyor 1 ay kısa süreli televizyon baktı konuşma geriliği oldu vermemeyi de düşünüyorum en iyisi bence
H

Hazal Ş.

7 Ocak 2026 12:37
Kızım 11 aylık 3 saniye bile ekran görmedi. Yurtdışında tek başıma yaşıyorum hiçbir desteğim yok ve çok hareketli bir bebeğim var. Bana yapışık asla hiçbir iş yapmama müsaade etmez hep yanında olayım ister. Temel ihtiyaçlarımı bile zar zor karşılıyorum kısıtlı zamanlarımda da ona yemek yapmakla geçiyor zaman, uyurken bile yanından ayrılamıyorum uyanıyor yoksa. Yani tv açma hakkı varsa birisinin en başı çekiyorum ama vicdanım asla izin vermez. Ufacık bir olumsuzlukta bile acaba ben öyle yaptığım için mi diye düşünmek beni bitirir. 11 aylık ve 17 tane anlamlı kelimesi var. Tamamen bu birebir iletişim sebebiyle olduğuna inanıyorum. Bunun karşılığını görmek tüm yorulmalarıma 5 dakika kahve içemememe bedel.
H

Hazal Ş.

7 Ocak 2026 12:38
Çevremdekiler de benim bebeğim hakkında ufacık bir yorum yapma hakkına sahip değiller. Bebeğimin annesi benim onun için en doğrusunu ben bilirim.
Y

Yasemin K.

7 Ocak 2026 12:41
Hazal hanım sizi canı gönülden tebrik ediyorum oğlum 7 aylık 0 ekransız büyütüyoruz eşimle birebir iletişimin faydalarını bizde yavaştan görmeye başladık 🙏🏻
H

Hazal Ş.

7 Ocak 2026 21:07
Evet kesinlikle görürsünüz. 8-9-10.aylarda çok daha hızlı ilerleme kaydedeceksiniz. Gün içinde bir şey yaparken muhakkak sesli bir şekilde anlatıyorum. Şimdi sebzeleri yıkıyor annesi sonra onlarla yemek yapacak ve kızı hammd diye yiyecek, hadi gel annecim bezinde çok çiş olmuş onu çıkaralım yenisini takalım diye. Gün içinde sürekli bu konuşmaları yapıyorum bunun da faydası olduğunu düşünüyorum. Şimdi ben sebze yıkıyorum dediğimde direkt ham diyor mesela, gel bezini değiştirelim demeden kaçmaya başlıyor. Anlaması konuşmasının 8-10 katı falandır.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir