Ekran Maruziyeti Olur mu
255 görüntüleme
S
Seda G.
11 Ağustos 2025 09:36
Gün içerisinde evde çok sıkıldığım için tv açmak durumundayım bebeğime izletmiyorum ama bazen kucagımdayken bakıyor zarar veriyormuyum çocuğuma
M
Meltem G.
11 Ağustos 2025 09:39
Bebeğinizi alıp sıkıldıkça sokağa çıkabilirsiniz sosyal gelişim açısından hem bebeğe çok faydası olur hemde siz sıkılmamis hava almış olursunuz
S
Seda G.
11 Ağustos 2025 09:40
Antalya da yaşıyorum inanın nefes alamıyoruz
B
Büşra G.
11 Ağustos 2025 09:52
Çocuğunuz ekrana bakmıyor olsa bile sesini duyuyor . Sesini duyması da ekran maruziyetine girer. Kaç aylık olduğunu bilmiyorum ama bebeğiniz küçük ise dönüp bakmıyordur ama biraz daha büyüdüğünde dikkatini çekecek ve televizyon için ağlayacak duruma gelebilir. Şimdiden tedbirinizi almak daha iyi olacaktır. Ayrıca hava sıcak ama parka bahçede gölgelik alanlar elbet bulunur. Dışarı çıkın bebeğiniz başka bebekler çocuklar görsün ağaç böcek hayvan görsün onun gelişimi için çok katkısı olur

Merve K.
Dil ve Konuşma Terapisti
21 Ağustos 2025 08:03
Dil ve Konuşma Terapisti Merve KILIÇ ✨
Sizinle birlikte ekrana bakması, veya ekrana arkası dönük olması fakat ekran sesini duyması da ekran maruziyeti yerine geçer. Bu noktada izlediğiniz içeriğin sesini kapatıp, bebeğin ekranı görmemesini sağlayıp içeriği alt yazılı izleyebilirsiniz. Veya içerikle ilgili çocuğa sözcükler cümleler söyleyebilirsiniz. Örneğin içerikte birisi araba sürüyorsa çocuğunuza ‘aa bak araba, araba sürdü’ gibi betimlemeler yapabilirsiniz. Aynı zamanda ekran maruziyeti ile ilgili yayınladığım içeriği okuyabilirsiniz.
Sizinle birlikte ekrana bakması, veya ekrana arkası dönük olması fakat ekran sesini duyması da ekran maruziyeti yerine geçer. Bu noktada izlediğiniz içeriğin sesini kapatıp, bebeğin ekranı görmemesini sağlayıp içeriği alt yazılı izleyebilirsiniz. Veya içerikle ilgili çocuğa sözcükler cümleler söyleyebilirsiniz. Örneğin içerikte birisi araba sürüyorsa çocuğunuza ‘aa bak araba, araba sürdü’ gibi betimlemeler yapabilirsiniz. Aynı zamanda ekran maruziyeti ile ilgili yayınladığım içeriği okuyabilirsiniz.
A
Ayşe V. ..
3 Eylül 2025 17:31
Seda hanım ben de sıkılıyorum bu yüzden TV açmak yerine Bluetooth kulaklık takip telefonu onun arkasına koyup hem kızımla konuşuyorum hem izliyorum böylelikle hem sesini duymuyor hem de görmüyor

Merve K.
Dil ve Konuşma Terapisti
3 Eylül 2025 20:23
Ayşe hanım merhaba, umarım özveriniz herkese ilham olur. ✨
Ekran maruziyetini etkileşimli hale getirmenin basit ama etkili yollarını videomdan öğrenebilirsiniz. ✨
https://www.instagram.com/reel/DN_GTbmjF69/?igsh=MTd4M3gwNjU1NGVtNw==
Ekran maruziyetini etkileşimli hale getirmenin basit ama etkili yollarını videomdan öğrenebilirsiniz. ✨
https://www.instagram.com/reel/DN_GTbmjF69/?igsh=MTd4M3gwNjU1NGVtNw==