Ekran (hocam Siz Cevaplar Mısınız)

201 görüntüleme
E

Edanur Ö.

4 Kasım 2025 17:42
Bebeğim 7 aylık tuvalete gitmek için 5 dakikalığına ekran vermek zorunda kalıyorum diye diğer anneler zorbaladı beni kendimi çok kötü hissettim. Bebeğim ben odadan çıkar çıkmaz ağlıyor gelmezsem morararak ağlıyor. Oyuncakla oyun halısıyla da durmuyor yoksa oyuncak verirdim zaten. Bu ara ara verdiğim 5 dakikalık ekranın zararı olur mu hocam lütfen cevaplayın.
S

Safiye Ş. ..

4 Kasım 2025 17:52
Edanuuur
S

Safiye Ş. ..

4 Kasım 2025 17:52
Bugun aynisini düşündüm
S

Safiye Ş. ..

4 Kasım 2025 17:53
Çünku bende abdest nmz icin mecbur aciyorum bi 5 10 dk bakiyor
Yani aglayip patliyacagina napalim valla mecburuz
Bende kötü hissettim ama sonra keyfi yapmadigimi düşündüm brz rahatlatmaya çalıştım kendimi
Ç

Çağla Y.

4 Kasım 2025 18:01
Arkadaşlar annelik zaten yeterince zor ve hiç bitmeyecek yorucu bir o kadar da güzel bir süreç. Bahsettiğimiz ekran saatlerce tv karşındabırakıp çocukla ilgilenmemek değil ki. Ben de mecbur kalıyorum acıyorum gün içinde 5 10 dakikayı geçmeyecek şekilde YouTube da siyah beyaz kartlar var onlarıbayılarak izliyor bende oturup bir kahveiçiyorum açıkçası. Özellikle tek başına büyütüyorsan kaçınılmaz oluyor keske mecbur kalmasak. Benim tek dikkat ettiğim uyku saatine yakın asla izletmiyorum ve 10 dakikayı kesinlikle gecirmiyorum. Kalkıpta savaş kavga içeren dizi film yada sabah programları acmiyoruz ya. Bu kadar da bunaltmayalım kendimizi benim düşüncem. :(
Fatma T. .

Fatma T. ..

Uzm. Hemşire

4 Kasım 2025 18:09
Merhaba anneler küçük bir tavsiyem var bazı videolarda bebeklerin izleyebileceği anı ışık patlamaları olmayan içerikler oluyor daha yavaş ya da sakın müzik bu çocuk şarkılarının olduğu videolar genelde çok sesli ve ışıklı tercih ederken bu tarzi bir deneyebilirsiniz. On dk tuvalete gitmek değil bahsedilen ekranlar genelde ilgisiz kalmış çocuklar üzerinde etkili oluyor diye düşünüyorum yükümüz yeterince ağır yalnız bakmak çok zor
Fatma A. U.

Fatma A. U.

4 Kasım 2025 18:12
Ya ne alakası var kendinizi kötü hissetmeyin her çocuk bir değil benim kızım oyun halısında dururken lavaboya falan gidiyorum yukarda hanımların dediği gibi namaz var yemek var o sizi zorbalayanlar ellerinde telefon çocuğa bakırıyorlarsa bende bişey bilmiyorum
Tekseniz olur öyle kendinizi kötü hissetmeyin
Ümran A.

Ümran A.

4 Kasım 2025 18:29
Merhabalar , bu konuda ben de kendimi çok suçluyorum . Kızım 6 aylık neredeyse ,odadan çıktığım an ağlamaya başlıyor çığlık kıyamet. Ben de desteksiz büyütüyorum ve mecbur 5-10 dakika açıyorum. Sonra da vicdan azabı çekiyorum. Yalnız olmadığımı bilmek beni rahatlattı 🐣
Ümran A.

Ümran A.

4 Kasım 2025 18:29
@Fatma Tanrıöver hanım hangi videolar mesela örnek verir misiniz 😌
Fatma T. .

Fatma T. ..

Uzm. Hemşire

4 Kasım 2025 18:39
YouTube black and white baby yazınca bu tarz videolar çıkıyor yanlış yönlendirmek istemem direk video diyemem ama önce izleyip bir ritme bakabilirsiniz pedagog arkadaşlar daha ayrıntılı bilgi verse keşke bende yararlansam 🤗 bu videolar zararsız gibi bir algı oluşturmak da istemem sadece zor zamanda ise yarayabilir
Ümran A.

Ümran A.

4 Kasım 2025 18:41
Teşekkürler @Fatma Tanrıöver hanım❤️
@Mine Duman hocam bu videolar hakkında bilginiz var mı🐣
H

Hülya A. ..

4 Kasım 2025 18:46
Aynı durumu yaşıyorum ben de . Saatlerce ekrana bırakmak değil aslında ama vicdan azabı yaşıyoruz . Osman hocanın bir sözünü duymuştum ekran çocuğu otizm yapmaz otizm genetiktir diye. Zaten bütün ev işlerini birlikte yapıyoruz. Yemek yaparken yanıma aliylrum . Şarkı söylüyorum onunla konuşuyorum ama gün içerisinde kısa ekran veriyorum .
Mine D. .

Mine D. ..

Çocuk Gelişim Uzmanı

4 Kasım 2025 19:23
@Edanur Özcan merhabalar öncelikle. Kendinizi suçlamayın lütfen. Bazen çok zor durumlarda kalabiliyoruz gerçekten keyfi vermiyorsunuz anladığım kadarıyla ve bunun zararının bilincindesiniz bu çok güzel öncelikle 🙏🏼🙏🏼 Burada önemli olan bu durumun alışkanlığa dönüşmemesi.
7 aylık bebeklerde anneye bağlılık oldukça normaldir. Ayrılık kaygısının da gelişmeye başladığı dönemler. Bu dönemde bebek, anneden ayrıldığında kendini güvende hissetmez ve ağlayarak tepki verebilir. Bu, gelişimin doğal bir parçasıdır.
Kısa süreli (örneğin tuvalet gibi zorunlu durumlarda) ekran kullanımının ara sıra ve 5 dakika gibi sınırlı şekilde olması kalıcı bir zarara yol açmaz diye düşünüyorum. Ancak ara ara bazı küçük çözümler denemeye çalışın.Güvenli bir yere (oyun parkı, ana kucağı) koyun sizi görebilsin gibi bir çözüm eğer mümkünse tabi. Döndüğünüzde sarılın ben geldim deyin. Gözlerinin gördüğü alandan çıktığınızda sesinizi ona duyurun konuşun. Buradaki amaç kısa ayrılıklara alışmasını sağlamak. Yoksa dediğiniz gibi nadiren verdiğiniz “kısa” ekran büyük bir tehlike oluşturmayacaktır diye düşünüyorum. Onun dışında kalan zamanlarda vermediğinizi düşünerek😊😊
Mine D. .

Mine D. ..

Çocuk Gelişim Uzmanı

4 Kasım 2025 19:25
@Ümran Asil videoları bilmiyorum ama en kısa zamanda bakıp buraya fikrimi yazacağım
Ümran A.

Ümran A.

4 Kasım 2025 19:28
@Mine Duman teşekkürler hocam, dönüşlerinizi bekliyoruz merakla 🥰

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir