Ek Gıdaya Ne Zaman Başladınız
145 görüntüleme
E
Edanur b.
7 Kasım 2025 10:06
Anneler merhaba, oğlum 5 aylık oldu 3 gün önce. Doktorumuz 6. Ayda ek gıdaya başlamamız gerektiğini söyledi ama çevremde ve sosyal medyada da gördüğüm kadarıyla herkes çok daha erken veriyor. Siz ne zaman başladınız ve ne önerirsiniz 🥹🫶🏻♥️
T
Tuğba B. ..
7 Kasım 2025 10:09
Aceleye gerek yok bence ömür boyu Allah izin verirse hep yicekler.İlk 6ay sadece anne sütü verdim su bile vermedim.tam 6ayında başladım tadımlardayız
E
Edanur b.
7 Kasım 2025 10:10
Teşekkür ederim. Çevremde o kadar “başla sonra yemez” diyen insan var ki kötü hissetmeye başladım
H
Hasibe K.
7 Kasım 2025 10:11
Merhaba. Doktorum bana 5 aylıkken gelişiminden kaynaklı ek gıdaya başlayabileceğimizi söyledi ben de başladım. Ama 6. ayda başlasam daha iyi olur diye düşündüm sonrasında. Çünkü ister istemez yutma konusunda çok sıkıntı yaşadım
E
Edanur b.
7 Kasım 2025 10:17
@Hasibe Kayadan ay çok teşekkür ederim önemli bir detayverdiniz🙏🥺
H
Hülya A. ..
7 Kasım 2025 10:26
Biz doktorumuzun önerisi ve yonlerdirmesi ile beşinci ayda başladık. Gelişim olarak iyiydi. Yutma ve çiğneme refleksi de vardı. Hiçbir sıkıntı yaşamadık.
E
Edanur b.
7 Kasım 2025 10:34
Hülya hanım yanıtınız için teşekkür ederim . Peki ek gıdaya başladığınız zaman bebişiniz destekli veya desteksiz oturabiliyor muydu😊bizim bebiş yeni yeni destekli oturmaya başladığı için ben de bir yerde heves ediyorum çünkü
A
Aslı K. ..
7 Kasım 2025 10:42
Buna bebeklerin karar verdiğini düşünüyorum biraz, diliyle ittirme,yutma ve çiğneme refleksleri geliştiyse veya destekli oturma, başıdik tutabiliyorsa gelişimi iyiyse her doktor öneriyor zaten

Yasmina Y. Ö.
İç Mimar
7 Kasım 2025 10:56
Biraz bebeğe bağlı bence. Bizim bebeğimiz yediklerimize atılıyordu, önünde hiçbir şey yiyemez olmuştuk. Oturabiliyordu, çiğneme refleksi vardı. Normalde doktorumuz 6. Ay bitmeden başlatmayı istemiyorum demişti ama bu yönlerini görünce 5.ayda başlattı. Zaten çok az miktarlar yiyor başta. Hevesinizi anlıyorum ama bence doktorunuz ne derse onu dinleyin. Çünkü tüm bunlara rağmen bir kaç hafta bebeğim hiçbir şey yemedi. Sevdiği kendisi tutarak yiyebileceği şeylerle tekrar başladık. Çok uzun süre püre kıvamında şeylerden onlar da sıkılıyorlar zamanla yemek istemiyorlar.

Azer ..
7 Kasım 2025 10:57
Merhaba,benim bebegım de 4 ay 25 günlük bu ayın 13'ü kontrolümüz var.Önceki ay beşinci ayda ek gıdaya geçeceğiz dedı doktorumuz. Ben de bebeğe özel sebepler yoksa 6.ayda baslanmasını doğru buluyorum.
E
Edanur b.
7 Kasım 2025 10:57
@Aslı Karaman merhaba Aslı hanım. Bu dediklerinizin hepsini yapıyor bebeğim. Yanıtınız için teşekkür ederim 🫶🏻🙏🥹
E
Edanur b.
7 Kasım 2025 11:38
@Yasmina Yılmaz Öksüztepe Merhaba Yasmina hanım. Galiba 2-3 hafta daha beklemek sağlıklı olacak. Çünkü bebeğimde normalde çok emen hemen acıkan bir bebek değil, meme reddine meyilli bir bebek. En azından 6 ay boyunca anne sütünü verebileyim herhangi bir olumsuz duruma karşı 🙏
H
Hülya A. ..
9 Kasım 2025 10:25
Destekli oturabiliyordu başladığımızda şuan 6 buçuk aylık hala destekli oturuyor ama mama sandalyesinde daha rahat.