Ek Gıdaya Geçiş

117 görüntüleme
G

Gamze A.

29 Eylül 2025 18:46
Bebeğim 5 aylık. Doktoru bu ay ek gıdaya geçmeyi uygun gördü. Başlangıç olarak ilk günden patates havuç pirinç haşlayıp, blender ile ezmemi söyledi. Her gün bir sebzeyi çıkarıp başka sebze ekleyerek, 2. Hafta bunların yanına başka bir öğün meyve püresi, 3. Hafta 3. Öğün olarak yoğurt eklememi söyledi. Görüyorum ki herkes 3 gün kuralıyla başlıyor. Kafam çok karışık neyin doğru olduğunu bilemiyorum. Bu sebeple sürece başlayamadım. Kendi doktorumun dediği gibi püre yapıp mı başlamalıyım yoksa 3 gün kuralıyla mı?
E

Elif G.

29 Eylül 2025 18:49
Ben sadece alerji oranı yüksek besinlerde iki gün denedim. Bence doktorunuz nasıl dedi bunu bilmem ama ilk başlangıçta bir besin bir besin olarak gidlir
E

Elif G.

29 Eylül 2025 18:50
Örnek veriyorum ilk gün alerji oranı düşük olduğu için diyorum patates verirsin ikinci gün havuç üçüncü gün yoğurt olur yada yoğurdu ilk gün ver eğer süt alerjisi yoksa yoğurt alerjisi de pek olmaz
E

Elif G.

29 Eylül 2025 18:51
Ve en önemlisi acele etme. İlk günler karıştırarak kesinlikle verme. Hep tek tek ver. Bir ay böyle gider zaten ikinci ay bir iki üç karıştır.
E

Elif G.

29 Eylül 2025 18:52
Çok ezme az pütürlü olsun. Çokta abartıp verme bir iki tatlı kaşığı yada çay kaşığı bebeğin duruma göre zorlama. Onun ana besini zaten anne sütü yada mamadır daha küçük çünkü
E

Elif G.

Bi anda ek gıda zorlama kabız olur oda sana dert olur
E

Elif G.

😂😂
G

Gamze A.

29 Eylül 2025 18:54
Çok teşekkür ederim😊
B

Bahar D. ..

29 Eylül 2025 19:57
Bebeğim beş buçuk aylık ne zaman ek gıdaya geçiş yapabilirim
G

Gamze A.

30 Eylül 2025 06:28
Ben 6. Ayı bekliyorum geçmek için. Osman hocanın videolarını izlerseniz belli kriterlerden bahsediyor. Çocuğun mama sandalyesinde desteksiz oturması, gıdalara ilgisinin olması ağzını açması, başını dik tutabilmesi gibi. Videoyu izlerseniz yardımcı olacaktır. Benim ki henüz desteksiz oturamıyor. Gıda reddinden korktuğum için 6. Ayı bekliyorum.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir