Ek Gıdaya Geçiş

80 görüntüleme
M

Merve ..

20 Eylül 2025 06:37
Merhaba herkese kızım 5.5 aylık doktorumuz yavaş yavaş ek gıdaya başlayabileceğimizi söyledi buraya yazmadan öncede annelerim soru ve cevaplarını okudum fakat aklım karıştı doktoruma da sormayı unuttum önce yoğurt ile mi tadıma başlamalıyım yoksa sebze ile mi ( patates havuç gibi ) tecrübeli anneler tecrübelerini aktarırsa çok mutlu olurum
M

Melek Ç. K.

20 Eylül 2025 06:40
Yoğurt ve yumurta en son ilk sebzeler kabak patates havuç tatlı patates balkabağı avakado
H

Hüsna N. E.

20 Eylül 2025 07:28
Ben de ilk kabakla başladım bir gün tadabildik sonra hastaneye yattık enfeksiyon kaynaklı. Doktora sordum yoğurtla başla sonra sebzelere geç dedi.
R

Rumeysa K.

20 Eylül 2025 08:49
İlk alerjisi yüksek olan ürünlerle başlanır. Kabak patates havuç gibi sebzeler alerji riski düşük gıdalardır onlarda 3 gün kuralı bile esnek tutulabilir. Yoğurtla başlayın 3 gün kuralı ile
E

Elif S.

20 Eylül 2025 09:12
yani net ve keskin kurallar söylemek uygun olmayabilir ama ben bilgim ve öğrendiklerim ışığında şöyle söyleyebilirim
daha önceleri alerji riski yüksek gıdaları öteleme anlayışı vardı ama son dönemde yapılan çalışmalara göre o gıdaların da erken dönemde bebeğe verilebileceği yönünde sonuçlar ortaya çıktı. normalde yumurta beyazı yoğurt fındık vs çok geciktirilirlen; bunların da 6. 7. ayda ek gıdaya gerçekten geçildiği andan itibaren öğünlere eklenebileceği görüşü gündemde. Bu sayede bebeğin bağışıklık sistemi erkenden bu gıdaları tolere etmeyi öğrenebiliyor.
Ama bu demek değil ki ilk fındıktan yoğurttan yumurta beyazından başlamalısınız.. Sadece bunları geciktirmeniz gerekmiyor.
Ben yine de doktorumun önerdiği şekilde önce sebze çeşitlerini denedim, bazısında 3gün kuralına da uymadık zaten, 6. ayla birlikte yumurta sarısı olarak gittim, yoğurdu, yumurta beyazını sırayla verdim, geciktirmedim ama ilk de vermedim.
Kolaylıkla geçsin ek gıda serüveniniz 🥳 eğlenceli azıcık zorlu ama güzel bir dönemmiş
M

Merve ..

20 Eylül 2025 11:36
Teşekkür ediyorum cevaplar için çok heyecanlı ama bir o kadar da tedirginim ister istemez 🌸

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir