Ek Gıdaya Geçiş
109 görüntüleme

Denge N. H.
10 Eylül 2025 19:34
Merhabalar, bebeğim 5 ay 1 haftalık. Doktorumuz 5 buçukta ek gıdaya başlayabileceğimizi söyledi ama ben 6. ayı beklesem mi bilemiyorum. Bir de 6-7 aylıkken bebeklere vermek için güvenli olan sebze ve meyveler nelerdir? Siz neler verdiniz yazabilirseniz fikir açısından çok sevinirim 😊🌸

Esra Y.
Uzman Diyetisyen
10 Eylül 2025 19:39
Ek gıdaya geçişte mevsim sebze ve meyvelerini tercih etmek her zaman daha uygundur 🌱 Sindirimi kolay besinler bebeklerin adaptasyonunu ce sindirim sisteminin gelişimini kolaylaştırır. 6–7 ay için kabak, havuç (iyi pişmiş), armut, elma gibi basit seçeneklerle başlayabilirsiniz. Önemli olan tek tek denemek ve birkaç gün gözlemlemenizdir 💐
H
Handan G. Ö.
10 Eylül 2025 19:49
Merhaba, doktorumuzun görüşüyle biz de 6. Aya doğru başladık. Şuan 7 aylık. Bu sürede yoğurt havuç kabak bezelye armut şeftali yumurta sarısı verdim. Sebzeleri buharda pişirip çatalla iyice ezdim de verdim
N
Nagihan
10 Eylül 2025 19:53
Bende yeni başladım oğlum 6 aylık oldu 3 gün aynı besini veriyorum. önce avakado daha sonra sırasıyla kabak havuç ve yumurta sarısını verdim bunları zeytin yağıyla karıştırarak veriyorum her verdiğim çeşiti 2. Gün yoğurtla vermeye çalışıyorum kendi mayaladığım yoğurtla.yarın da yumurtayı beyazıyla birlikte vereceğim daha sonra da patates haşlamasıyla devam edicem.
B
Bahar K.
10 Eylül 2025 20:23
Kesinlikle tatsız şeylerle başlayın. Meyveyi sonraya bırakın. Meyveyi her türlü yiyorlar tatlı olduğu için. Sebzelere ağırlık verin. Kabak havuç patates. Bunlar ilk etapta denenenler. Alerjik besinleri birazcık sona saklayın
T
Tuğba A. ..
10 Eylül 2025 20:23
Uzmanimiz zateb cevaplamis ancak geriden gelen kilo gibi bir durumunuz yoksa 6ayi mutlaka bekleyin bence. Osman Bey in konuyla alakali YouTube videosu var. Ek gida (yani aslinda kati gida) ne zaman nasil baslamaliyim ne vermeliyim ne kadar vermeliyim gibi sorularin hepsini cevapliyor. Oldukça aciklayici ve kisa bir video

Denge N. H.
10 Eylül 2025 20:38
Cevaplar için çok teşekkür ederim en çok denk geldiğim sebzeler patates, havuç ve kabak. Bunlar dışında çeşitlendirebileceğim sebzeler var mı acaba ?
B
Bahar K.
10 Eylül 2025 20:39
Mevsimindeki her sebze olabilir. Patlıcan ıspanak hariç bir de baklagilleri 7. Aydan sonra deneyin ❤️