Ek Gıdaya Geçiş
162 görüntüleme
M
Melek Ö.
10 Eylül 2025 08:29
Ek gıdaya geçişe ne ile başladınız ve tam kaçıncı haftada başladınız
Ş
Şeyda B.
10 Eylül 2025 08:39
Biz doktorumuzun tavsiyesi ile 5.ayda tadımlara başladık önce sebzeler havuç kabak tatlı patates normal patates kırmızı kapya biber vs her gün 1sebze denedik 3gün kuralı vs gerek yok zaten bunlar alerjik gıdalar değil 2gün sebze verdikten sonra ertesi gün meyve verdik sonra yoğurt denedik yoğurdu 2gün tek başına verdik o gün ekstra bir şey tattırmadık bide tadımdan sonra alışsın diye su teklif ettik

Ayşegül A.
10 Eylül 2025 08:52
Şeyda hanım merhaba.bize bugün doktorumuz önümüzdeki ay 5. Ayında yani ek gıdaya başlayacağız dedi.Tedirgin olduğum konu yutma konusunda tabiki.biraz erken olduğu için ondan korkuyorum.Sizde durumlar nasıl.yani yutmada bir sıkıntı oldu mu? Nasıl verdiniz? Haşlayıp iyice püre halindedir sanırım değil mi? Oturma olayı da daha olmadığı için o konuda da zorlanıcaz tabi
H
Hira N.
10 Eylül 2025 12:41
Merhaba bende 5. Ayda başladım tadimlara. Bende 3, gün kuralı uygulamadan verdim yumurta hariç. Güzel ilerledik. Öğlen uykusunu uyuduktan sonra emzirip yarım saat sonra ek gıda verdim. Şuan 7 aylığız. Püre halinde de verdim pütürlü de verdim tanecikli de verdim kontrollü tabikide. Şuan çiğnemeyi öğrendi
Ş
Şeyda B.
10 Eylül 2025 22:43
Ayşegül hanım tabi henüz desteksiz oturma yok ama destekli bir şekilde oturuyor en azından tadım yapana kadar .Açıkcası vereceğim gıdayı buharda haşladım ve çatalla güzelce ezdim muhakkak zeytinyağı damlattım çok püre gibi yapmadım eğer çok katı gelirse gözüme haşlama suyundan ilave ettim çok şükür yutmada sıkıntı yaşamadık tabi az az verdim zaten çoğunu tükürüyorlar başta zamanla yutma becerisi gelişiyor bebişler çok akıllı

Fatma A.
Uzman Diyetisyen
14 Eylül 2025 08:42
Merhaba; bebeklere ilk altı ay sadece anne sütü ya da formül mama öneriyoruz.
M
Mihriban s.
14 Eylül 2025 10:17
Doktorumuz bizede 5. Ay tadımlara başalayabiliriz dedi 4 aylıgız nasıl başlayacağız ilk yogurtla başlamayı düşünüyorum üç gün günde birer kez az miktar da mi tattırmak gerekiyor