Ek Gıdaya Geçiş

93 görüntüleme
Z

Zeynep E. B.

15 Ağustos 2025 11:54
Ek gıdaya geçişte nelerle başlıyorsunuz bir liste paylaşabilir misiniz
B

Betül ..

15 Ağustos 2025 12:35
Biz söyle başladık
Önce 3 gün havuc denedik önce 1 cay kaşığı kadar sonraki gün 1 tatlı kaşığı kadar 3. Gün ise 1 yemek kaşığı ölçüsünde
1 gün ara verdim ve olabildiğince emzirdim cunki bi tık kabızlık oluştu
Daha sonra kabak ile aynı şekilde 3 gün uygulaması yaptik
Kabatan sonra tatlı patates denedik. Bugün 3. Günümüz.
Bugünden sonra durum göre yine bir gün ara verip daha sonra balkabagi ile devam edicez.
M

Melike G. ..

15 Ağustos 2025 13:28
Aslında verilen gıdalara zeytinyağı damlatsanız çok daha iyi olur kabızlık açısından bizde erken tadıma başladık ama şu ana kadar 3 gün sadece yoğurt denedik oda alerji riskinden dolayı havuç ve tatlı patatesi 2 gün denedik alerji riski yüksek ürünleri 3 er gün diğerlerini 2 şer gün deneyerek devam edceğiz
C

Ceyda K.

15 Ağustos 2025 14:48
Benim doktorum 3 gün kuralını hiçbir gıdaya uygulamama gerek olmadığını söyledi ancak ensişeleriniz varsa yalnızca alerjen gıdalara üç gün kuralını uygulayabilirsiniz. Her gıdaya üç gün kuralı uygularsanız şuan mevsiminde olma meyve sebzelerin tadımlarını geciktirebilir çocuğu bıktırabilirsiniz açıkcası. Başlangıç olarak yoğurt güzel bir tercih gibi alerjisi çıkmazsa sevmediği sebzeler bir de yoğurtla denenebilir. Sonrasında ise mevsim sebzeleri ve bilindik sebzelerle başlanabilir. Havuç, patates, kabak, yeşil fasülye, bezelye, bamya gibi. Kabak nötre yakın bir tat olduğu için ilk tadını yapılan sebze olabilir

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir