Ek Gıdanın Tadına Dahi Bakmak İstemiyor

153 görüntüleme
M

Merve Ç. G.

29 Eylül 2025 18:56
Bebeğim 6ay 5 günlük, ek gıdanın tadına dahi bakmak istemiyor, kaşığı görünce ağzını kitliyor.. zorlamak istemiyorum ama bazen dayanamıyorum zorla yedirmeye çalışıyorum. Çok üzülüyorum ne yapacağımı bilemiyorum.
E

Elif G.

29 Eylül 2025 18:58
Ne kdr veriyorsunuz ki. Onun şuan da yiyeceği en fazla bi tatlı kaşığı. Fazlasını zorlamayın. Sadece tadım. Ana besin anne sütü yada mama. Zorlarsanız hiç almaz. Kendi haline bırakın 😂
M

Merve Ç. G.

29 Eylül 2025 21:52
Mesela a yoğurttan ve meyve pürelerinden 1er çay kaşığı zor yiyor, tadına sçfahi bakmak istemiyor.
B

Beyza N. ..

29 Eylül 2025 21:54
Ben meyve ikonulan süzgeç emziklerin içine koydum havucu vs. Kendi tutup yediği için daha çok hoşuna gitmişti. Doğru bir yöntem mi bilemiyorum ama bir fikir olarak yazmak istedim.
C

Ceren A.

30 Eylül 2025 06:02
Bende aynı durumdayım :( sürekli elime vuruyor püskürtüyor
F

Feyza N. K.

30 Eylül 2025 09:33
Benimki 8 buçuk aylık hala hiç yemek istemiyor zorlamak istemiyorum ama bazı değerleri de düşük demir ve b12, ne yapacağım bilmiyorum hiç tıkandım
H

Hüsna N. E.

30 Eylül 2025 09:43
Biz de 6 ay 5 günlüğüz yoğurtla başladık ilk gün sevmedi ama sonrasında sevdi. Yeşil kabak havuç tatlı ptates balkabağı denedik 3 er gün ama hiçbirini sevmedi çay kaşığı dahi almıyor. Yoğurtla karıştırıyorum onu da almıyor. sebzeleri karıştırıp deneyeceğim birde
M

Merve Ç. G.

30 Eylül 2025 17:43
Ne şekilde ilerleyelim bilmiyorum, kaşığı görünce direk ağzını kitliyor. Tadına bakmadan
S

Sifa D.

30 Eylül 2025 21:47
@Merve Çınar Gül ayınız çok küçük ve tadım ayındasınız, sakın kendinizi de bebeğinizi de yemiyor diye tüketmeyin şu an ne kadar yediğinin önemi yok emin olun.
Zorlamayın, önüne koyun bırakın sadece parmaklasın, elini ağzına götürmesi bile tatmaktır, bugün koklar,yarın oynar, ertesi gün parmaklar, ertesi gün de tadına bakar.
Ben prematüre bebeğim aç kalıyor korkusundan, beslenmeyi o kadar denedim ki hala biberon reddi yaşıyoruz 9 aylık olacak neredeyse hala sadece uyurken ne kadar içtiyse ancak o kadar oluyor. Siz benim hatama düşmeyin, sakin kalın ve bırakın.6,7 hatta 8. Ay bile tadım ayı koca üç ayınız var yani sakin olursanız, bugün olmazsa yarın eninde sonunda elbet tadına bakar. Önemli olan bu aylarda yemekle yiyecekle sağlıklı ilişki kurması, ona ne hazırladıysanız bir parça da önünüze koyun ve elinize alıp nasıl yediğinizi, keyif aldığınızı gösterin ilgisini çekerse kendi önünüzdekinden teklif edin vs vs.
İnşallah süreciniz çok kolaylıkla afiyetle ilerler🙏🏻 Sağlıkla büyütün 🙏🏻
M

Merve Ç. G.

1 Ekim 2025 09:41
@Sifa D. Güzel yazınız için çok teşekkür ederim. Ne kadar güzel açıklamışsınız. Elimden geldiğince takmamaya çalışacağım. Haklısınız

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir