Ek Gıdada Anlamadığım Şeyler
84 görüntüleme
E
Edanur Ö.
18 Eylül 2025 10:14
Merhaba 5 ay 20 günlüğüz doktorum 3 gün kuralıyla ek gıdaya geçelim dedi 3 öğün verebilirsin dedi mesela bu sabah yumurta sarısı yedirdim akşam da mı yumurta sarısı yedirmem gerekiyor bir de bir yumurtanın sarısının hepsini yedi ne kadar vermem gerekiyor
S
Seçil E.
19 Eylül 2025 19:10
Merhaba, günde 1 öğün miktarı arttırarak gitmeniz gerekiyor. Özellikle yumurta ve alerjik riski yüksek besinlerde ilk gün sadece tadım ikinci gün biraz daha arttırarak üçüncü gün biraz daha fazla şeklinde gidiyor ki çocukta bir alerji belirtisi var mı diye gözlenebilsin. Bize ilk alerji riski düşük sebzelerle başlamamız söylenmişti. Doktorun tavsiyesiyle biz şöyler ilerledik. İlk üç gün arttırarak bi sebzeyi denediniz öğreniğin haşlanmış patates. 4. Gün buna başka bi sebze ekleyebilirsiniz havuç gibi kabak gibi. Sonra yoğurt ekleyebilirsiniz. Sonra meyvelere geçebilirsiniz. Bir süre sonra zaten 3 gün kuralını uygulamanıza gerek kalmıyor. Ben alerji riski yüksek besinlerde 3 gün kuralını uygulamıştım. Toplam yediği bir çay bardağını geçmemeli demişti doktorumuz. Temel besini süt/ formül mama olmalı şu an sadece tadım evresi doymalık değil yediği. Bize tam olarak bu şekilde bilgi verdiler.