Ek Gıda Yememe
142 görüntüleme
T
Tuba
25 Ağustos 2025 05:08
Kızım 7,5 aylık sürekli mama içmek istiyor ama kesinlikle ek gıda yemek istemiyor Sadece bazen yoğurt ve muz yiyor diğer şeyleri kesince ağzına sımsıkı kapatıyor bazen aç kalsın yesin diyorum ama yine bir şey değişmiyor Bu sefer de ağlamak krizlerine giriyor mama içtiği için el kadar yemediğini söyleyenler var doğru olabilir mi
G
Gizem V.
25 Ağustos 2025 06:40
Merhaba benim bebeğim de 7 aylık ek gıda verdiğimde midesi bulanıyor ve kusuyor normal mi acaba
H
Hilal Ç.
25 Ağustos 2025 06:50
Önceliğimiz tek gıda olmalı kalan kısmı mama ile tamamlamamız lazım. Eğer siz önceliği mamaya verip kalan açlığı ek gıda ile gideriyorsanız bebeğiniz hiçbir şekilde gıda almayacaktır.
T
Tuba
25 Ağustos 2025 08:23
Teşekkür ederim ama Osman hocayı takip ettiğinde ilk önce mama verin sonra ek gıda verin 9 aya kadar ağırlıklı mama ya da anne sütü olmalı diyordu Benim anne sütü zaten 4 aydan beri yok O yüzden ben de mama veriyorum bebekken Ama hiçbir şekilde istemiyordu şimdi mama içmek istiyor sürekli Ama ek gıda yemek istemiyor yemeği gördüğü an ağlamaya başlıyor bazen mecburen zorla vermeye çalışıyorum
Y
Yaren Ö.
27 Ağustos 2025 11:25
Merhaba diş çıkarıyor olabilir benim bebeğim de ek gıdaya kabul etmeyip yoğurt çorba gibi sıvı şeyleri alıyordu sadece ve mamaya düşkünlüğü artmıştı. Birkaç hafta sonra damağında beyazlık gördük diş geliyormuş.
N
Nil B.
27 Ağustos 2025 21:25
7. Ayda ana öğün hala mama veya anne sütü lütfen aç bırakma veya zorla yedirme gibi eylemlerde bulunmayın,henüz tadım ve keşif sürecinde zamanla alışacaktır. Benim bebeğimde ek gıdaya kadar anne sütünü zorla ve çok az içen bir bebekti ek gıdaya başladık süte öyle bir düşkün oldu ki gece bile sık sık emmek istiyor. Bu tamamen tanıdık-yabancı tat psikolojisi bence.