Ek Gıda Yemek Yeme Sorunu

75 görüntüleme
F

Feyza E.

25 Eylül 2025 09:55
Merhaba bebeğim 10 aylık bazen yemeklerini güzel yiyor bazen yemiyor. Farklı şeyler de denemek istemiyor.mesela meyveyi çok az yiyor. Acaba yemek zamanını mı ayarlayamıyorum.bu telaşım kilosu az olduğu için.bıraksan her öğün cacık yer. Mesela muzuh iç sevmiyor etrafta heres muz verdeyince bende kendimi kötü hissediyorum. Benim için önerileriniz nedir
Fatma A.

Fatma A.

Uzman Diyetisyen

25 Eylül 2025 20:53
Merhaba; bebeğinizinde yetişkinler gibi bazen canı istiyor bazen de istemiyor olabilir 🙃 Öncelikle verdiğiniz yemeği yemedi diye sevdiği bir yemeği vermeye devam ederseniz bebeğiniz eninde sonunda o yemeğin geleceğiniz bildiğinden yemeyecektir. Her öğünde en fazla 30 dk yemesi için uğraşın ama fazlasını uğraşmayın. Sizde onunla beraber yemek yiyin. Ona yedirirken bir kaşık da onun eline verin. O kendi yemeye çalışırken siz aradan yedirin. Bu arada muz olmazsa olmaz bir besin değil hiç stres yapmayın, sevmiyorsa sevmiyordur. illa yesin istiyorsanız birkaç hafta ara verip tekrar deneyebilirsiniz🌸
Fatma A.

Fatma A.

Uzman Diyetisyen

25 Eylül 2025 20:55
@Ceren Şenol Ceren Hanım Merhaba; 1 yaş altı bebekleri botulizm riskinden dolayı bal yasaktır.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir