Ek Gıda Yemek İstemiyor
115 görüntüleme
F
Fahriye A.
28 Ekim 2025 17:15
Bebeğim 6 aylık 1 ay öncel doktorumuzun tavsiyesi ile ek gıdaya başladık. Önce nötr tatlı sebzeler sonra sebze çorbası yoğurt mevsizm meyvesi meyveli yoğurt şeklinde düzenli tadımlara başladık. Başta tadıyordu iki hafta geçti ağzını açmamaya istememeye yememeye başladı zorlamadım. Aç olduğu sakin olduğu zamanları denedim yine istemedi. Sevdiği tatları verdim yine istemedi. Şuan ne yapacağımı bilmiyorum asla gıdaya dair bişey yemiyor nasıl bir yöntem izlemeliyim yardımcı olur musunuz
İ
İpek B. Z.
28 Ekim 2025 17:23
Geçici merak etmeyin. Oğlum da ilk baslarda iyiydi sonra yemez oldu ama 1 2 hafta sonra tekrar düzeldi. Su an yine pek iştahı yok. Yedigi kadar veriyorum israr etmiyorum. Zaman zaman olacak bu dalgalanmalar
F
Fahriye A.
28 Ekim 2025 17:24
Öncelikle teşekkür ederim desteğiniz için. Peki şuan tadıma devam etmeli miyiz yoksa ara mı vermeliyiz hiç istemiyor ağzını bile açmıyor da

Hülya K. ..
28 Ekim 2025 17:28
Benim de oğlum 7 aylık çok güzel tattı her şeyi 3 gündür hiçbir şey yemiyor yediğini de direk kusuyor ağzından geri çıkarıyor ne yapacağımı şaşırmış durumdayım
E
Ece G.
29 Ekim 2025 13:40
Benim bebeğimde çok iştahlıydı ek gıdada sorun yaşamam diyordum ama umduğum gibi olmadı sosyal medyada irmikler yumurtalar pankekler havada uçuşuyo 5.5 aylık bebeğim şunu yedi falan benim bebeğim yoğurt labne dışında birşey yemek istemiyo 6 aylık 1 ay oldu tadım yaptık ne meyve ne sebze yok sevmiyo
İ
İpek B. Z.
30 Ekim 2025 05:36
Devam edin Fahriye Hanım, önünde siz de yiyin abarta abarta çiğnemeyi gösterin, mmmmhh falan gibi sesler cikarin. Bi süre böyle iştahsızlık oluyor.
İ
İpek B. Z.
30 Ekim 2025 05:45
Sosyal medyada bircok sey yanilsama Ece Hanim, o yapilan pankekleri irmikleri hapir hupur yiyen bebeğin videosunu görmüyoruz örneğin o videolarda. Benim oğlum bazen yiyor bazen yemiyor. 7 aylıkken cok az yedi mesela ama israr etmedim, önünde agzimi aça aça cigneme hareketini gösterdim, onunla ben de yedim. Öyle abartili menüler de yapamadim cünkü tek başına bebek büyütürken ve bebek orada bağıra çağıra aglarken o menüleri hazırlamaya da vakit olmuyor. Biraz daha büyüyünce birden çiğnemeyi öğrendi, mama sandalyesine koyup ben aglamasin diye dans edip sebeklik yaparken yemeği hazirladim, yavas yavas aglamadan beklemeyi öğrendi. Irmikli tarifler, bilmem neli pankekler değil, evde ne pisiyorsa onu tuzsuz yada cok az tuzla veriyorum. Bu cocuklar bizim aliskanliklarimizla büyüyecek, şeker tuz vs gibi aliskanliklarimizdan arindirdigimiz günlük ne yiyorsak ondan verin. Püre yapmayın yemiyor diye, pütürlü verin inatla. Belki günlerce ögürüp çıkaracak agzindan ama bi gün geliyor ve bi bakiyorsunuz cigneyip yutuyor. Sosyal medyaya bakmayin, birakin siz kendi usulünüze göre besleyin.