Ek Gıda Yediremiyorum Yardım Edin
120 görüntüleme
E
Emine Ş.
21 Eylül 2025 16:50
Kızım 7 buçuk aylık olmak üzere neredeyse iki aydır ek gıdaya başladık başlarda güzel yiyordu ama artık kaşık görünce kesinlikle ağzını açmıyor sadece mama içiyor nasıl yedirebilirim yardımcı olacak kimse var mu yada bizim durumumuzda olan birileri

Fatma A.
Uzman Diyetisyen
21 Eylül 2025 21:12
Merhaba; hala tadım kısmında olduğunuz için endişelenmeyin. Öncelikle kesinlikle yemeklerden önce mama ya da anne sütü vermeyin. Olabildiğince en sakin zamanlarında yemek yedirmeye çalışın.Daha önce yaşadığı olumsuz bir durumdan sonra direnç gösteriyor olabilir.Kesinlikle yemek sırasında ısrarcı olup bunu bir ilgi çekici unsur haline getirmeyin. Bebeğiniz yemek yiyeceği sırada yiyeceğinden onun önüne bir çay kaşığı kadar koyarak o kendisi yemeye çalıştığı/oynadığı sırada siz  yedirebilirsiniz. O yemek yiyeceği esnada siz de yemek yiyerek rol model olun.30 dk’dan fazla yemek yemesi için uğraşmayın. Unutmayın 12 aya kadar özel bir durumu yoksa anne sütü/ formül mama ana besin kaynağı. Siz ne kadar rahat olursanız bebek de o kadar rahat olur, biraz sabır 🌸
E
Emine Ş.
22 Eylül 2025 07:08
Ne yaptıysam yediremiyorum kaşığı görünce kafasını çeviriyor mama içtikten en az 2 3 saat sonra veriyorum yemiyor aç olduğu halde
D
Didem D.
22 Eylül 2025 08:35
Çok ağzını temizleyince sıkı bir önlük giydirince benim bebeğim de yemiyordu. Kendi haline bırakıp önüne koyupkirletmesine izinverin. Kendi ellerine bırakın kaşıktan kaçıyorsa bir de böyle deneyebilirsiniz.
E
Emine Ş.
22 Eylül 2025 12:02
Ben elimle verincede yiyo bazı şeyleri sadece kaşığı görünce ağzını açmıyo
B
Betül Ç.
22 Eylül 2025 12:19
Dişi çıkıyor annesi damağı acıyor. Geçen hafta yaşadık bu hafta patladı diş. Hiç üstelemeyin bol mama meme ne varsa devam. Geçer
E
Emine Ş.
22 Eylül 2025 15:05
İki aydır diş sıkıntısı yaşıyoruz bi türlü çıkaramadı bulduğu herşeyle damağını kaşıyor