Ek Gıda Yasaklar Kalktı mı?
150 görüntüleme

Semanur K.
1 Kasım 2025 17:50
Bebeğim 6 buçuk aylık. 5. ay doktor kontrolünde ek gıdaya geçtik. Doktorumuz artık gıdaları 3 gün boyunca denemeye gerek olmadığını ve bazı gıdalar dışında( tuz, şeker, bal) her şeyin tamamen serbest olduğunu söyledi.online destek aldığımız başka bir hekim de aynısını söyledi. Bizde 30 gün boyunca her şeyi denedik. Kırmızı et, balık, yumurta beyazı vb. Fakat aşımızı olmaya gittiğimizde ebemizle kavga ettik. Bazı gıdaların ölümcül olduğunu söyleyerek bizi korkuttu. Üstüne bir de çocuğumuzu neredeyse sevmedigimizi iddia etti. Bu ek gıda güncellemesi hakkında bilgisi olan var mı?
E
Elif A.
1 Kasım 2025 18:01
Kızım da 6.5 aylık bizde 5. Ayda ek gıdaya geçtik. 3 gün boyunca denemenize gerek yok ama çilek, bal, patlıcan, şeker, baharat, tuz vb yasak dedi. Onlar dışında da yumurta beyazı, kırmızı et falan 7-8. Ay Civarı verebilirsin dedi. Ay ay denenebilecek besin listesi verdi ona göre hareket ediyoruz. Önemli olan kendi doktorunuzun ne dediği bence

Semanur K.
1 Kasım 2025 18:08
Kendi doktorumuz hastalığından dolayı emekli oldu. Bu hekimi 2 aydır tanıyoruz. O yüzden acaba bir hata mı yapıyoruz diyorum içten içe. Yanıtınız için teşekkür ederim.
İ
İpek
4 Kasım 2025 18:23
Bence ebenizi dinlemeyin.
K
Kübra Y.
5 Kasım 2025 06:42
Açıkcası ben tadımlara 3 aylık iken başladım. Çok risk alarak ilk önce kırmızı et verdim. Çok şükür bir sıkıntı yaşamadım. Zaten 4 aylık olunca doktorumuz ek gıdaya geçirdi bizi. Yaptığım bütün tadımları doktorumuza anlattım eğer alerjik bir reaksiyon göstermedi ise 3 gün kuralı yapma dedi. Alerji riski yüksek gıdalarda 3 gün kuralına göre gidin dedi
M
Merve A.
5 Kasım 2025 06:45
Balık ve yunurta beyazı hakkında ebeniz doğru söylemiş özellikle yumurta beyazı genelde 1 yaştan önce verilmez sarısını vermelisiniz
B
Betül H.
6 Kasım 2025 10:12
Bir çok doktor yumurta beyazı,Sarısı ayrımı yapmıyor artık.Eski bilgilerin çoğu güncellendi bu konuda. Bu gözler doktor olup ,kendi kızına omlet yedireni gördü .Siz yinede kendiniz bir kaç doktor dinleyebilirsiniz içinize sinmezse .Ölümcül olan gıda bal .Bal toksik zehirlenme yapıyor kesin ve net . Kırmızı et çift çekilmiş kuzu kıyma veya pirzola bizim doktorumuz 6.ay itibariyle ver dedi .Biz tadımlara 5 aylıkken başladık .Balık içinde herhangi bir kısıtlama söylemdi ancak yüzey balıgı tattır dedi .Mesela hamsi.İcinize sineni yapın .Ancak kesin verilmeyecek besinler belli .Fıstık bile tadımla anlaşılır alerji olup olmaması .Şoka girme durumdada Allah korusun en yakın sağlık kurumuna gidilir .Lütfen kendinizi korkutmayın .Korkutmalarına izin vermeyin .Siz araştırın içinize sineni yapın .Bebekler sandığımızdan çok çok daha kuvvetliler .Üzmeyin kendinizi .

Fatma A.
Uzman Diyetisyen
6 Kasım 2025 12:30
Merhaba; evet bazı gıdaların erken tattırılması risk oluşturur ancak iki hekimden de bebeğiniz özelinde görüş almışsınız. Endişe etmeyin. Ayrıca nasıl ki kendimize yakın gördüğümüz, fikirlerini ve çalışma prensiplerini benimsediğimiz doktor, diyetisyen gibi sağlık çalışanlarında tercih hakkımızı kullanıyorsak ebenizde de aynı şekilde tercihinizi değiştirebilirsiniz 🌸

Özdemir
11 Kasım 2025 11:33
3 aylık tadıma başlatmak nasıl bi kafa çok merak ediyorum açıkçası hayret etmemek elde değil