Ek Gıda ve Mama Miktarı
133 görüntüleme
F
Fatma S. ..
8 Kasım 2025 08:23
Merhaba oğlum 11 aylık ek gıda sayısı ve mama miktarı ortalama ne kadar olmalı sizler kaç öğün ek gıda veriyorsunuz? Özellikle de mama kullananlar kaç kere mama içiyor bebeğiniz?
A
Ayşe V. ..
9 Kasım 2025 18:23
Fatma hanım bu bence tamamen sizin bebeğinize Özel bebeğiniz mamayı çok içip ek gıda az tüketebilir ya da tam tersi tamamen bebeğinize bırakın derim
F
Fatma S. ..
9 Kasım 2025 20:16
Merhaba Ayşe Hanım öyle yapıyorum zaten ama yinede sormak istedim özellikle mama sayısını. 4 öğün ek gıda yiyor mesela ama yinede illa o mamayı içecek gün içinde en az 6 - 7 kere gecede 3 kere mama içiyor. Aynı aylarda olanları merak ettim bende bana mı fazla geliyor yoksa genelde miktarlar böyle mi diye. Bana mama sayısı çok geliyor aslında.
N
Nil B.
10 Kasım 2025 09:42
Merhaba benim kızım da11 aylık 5-6 kez mama içiyor üç öğün ek gıda alıyor ama yani ne kadar yerse yesin arkasından o mama içilecek illaki gece de iki veya üç saatte bir içiyor
F
Fatma S. ..
11 Kasım 2025 07:48
Teşekkür ederim Nil hanım cevabınız için. Sürekli ek gıda yada sürekli mama hazırlarken buluyorum kendimi o yüzden sordum demekki normal ☺️
B
Bilge
11 Kasım 2025 08:07
Merhaba mamayı aç olduğu için değil alışkanlık olduğu için içiyor olabilir. Miktarları azaltarak gece mamasını 1 yaşında kesmeniz çok iyi olur. Akşam uyumadan veriyordum ben birde gece 12 1 arası tekrar veriyordum. Daha sonra ml azaltarak kestim gece uyanması da zamanla azaldı. Ama 15. Aya kadar 5 kere mama içmeye devam etti şuan 18 aylık günde ikiye düşürdük zamanla onu da azaltarak keseceğim.
F
Fatma S. ..
11 Kasım 2025 18:40
Teşekkür ederim öneriniz için zaten kesmek istiyorum 1 yaşında sizin dediğiniz gibi deneyeceğim
İ
İ.E.
11 Kasım 2025 18:58
Aslinda duzeni yeme istegi istahi huyu suyu vs derken bebek kendi belirliyor. Bizde sabah kahvalti, ogle uykusundan once mama 6olcek, sonra 2 3 saat arayla meyve ara ogun, yemek corba vs gibi ana ogun sonra yine ara ogun yogurt. Gece yatmadan once yine 6 olcek mama. Gece beslenmesini 1 e dusurdu ama kesemedik hala. Simdi 13 aylik bazen hic istemez bazen gece beslenmesi ister saat 3 5 arasi. O zaman da 3 olcege kadar dusurdum mama veriyorum.