Ek Gıda ve Kaşık Reddi
172 görüntüleme
H
Hacer İ.
9 Ekim 2025 18:14
Kızım 8 aylık. Doğum kilosu 3.100 gram 47 cm doğdu şimdi 7200 gram ve 67 cm. Hiç iştahlı bi bebek olmadı. Ek gıda tadımlarını istemedi ben alerjisi var mı diye azıcıkda olsa tattırmaya çalıştım. Artık öğüne geçmelisin dedi doktorumuz ama kızım 1 çay kaşığı bile yemiyor gün içerisinde. Parmağımla tattırıyordum artık onu da istemiyor. Sadece emiyor arada gece uyudugunda 60 ml mamayı zor içiriyorum. Lütfen bana yol gösterin nasıl alıştırmam lazım. Önüne koyuyorum, Bwl yapıyorum(ama çok kotkuyorum bu yöntemden) , bizimle hep sofraya otutturuyorum her yeri batırıyor, parmağını yavaşca agzına değiriyor ve bidaha elini ağzına götürmüyor. Normalde eline yemek haricinde ne verirsen ağzına götüren bir bebek. Bu yollardan geçen ve sonrasında yemek yemeğe alışan bebişleriniz var mı?
G
Gülcan Y. ..
9 Ekim 2025 20:42
Merhaba bende sizin gibiyim kızım ekgıdayı bir çay kaşığından fazla yemiyor sadece meme emmek istiyor. Ama sütümün yetmediğini bildiğim için gece uykuda zar zor mama verebiliyorum ve bunu aşamıyoruz.

Fatma A.
Uzman Diyetisyen
9 Ekim 2025 20:48
Merhaba; profilimde konuya dair bir yazım var, sebeplerinden birisi olabilir. Yine soru işaretleriniz olursa ordan yardımcı olabilirim🌸
H
Hacer İ.
9 Ekim 2025 22:00
Sayfanıza hemen baktım ılımlı Bwl nedir peki? Yani daha püre kıvamında olanları yemiyor, ağzına bir sekilde gelenleri tüküruyor yutmayı tam bilmiyor elimle ezilecek kıvamda olan ürünlerden verdiğimde fazla koparır ve ağzından çıkaramazsa diye çok korkuyorum

Fatma A.
Uzman Diyetisyen
10 Ekim 2025 13:06
Tabağı önüne koyun, bir kaşık onda bir kaşık da sizde olsun. O yemeği olan ilgisini arttırırken kendince oynarken ya da yemeye çalışırken sizde bir taraftan yedirmeye devam edin. Bebeklerin öğürme refleksi çok kuvvetlidir. Boğulma ve öğürme farklı şeylerdir. Tam püre kıvamını geçmiş olmanız gerekiyor zaten artık onun için endişeniz biraz azaltıp kontrollü bir şekilde ilerleyebilirsiniz.
B
Beste K. Ö.
11 Ekim 2025 15:05
Benim kızım da 8.5 aylık birebir aynısını yaşıyoruz asla yemiyor mama da içmiyor biberon tutmadı hiç sadece beni emiyor ama benim içim rahat etmiyor nasıl düzelicek bilmiyorum 🥺 kendi eline veriyorum, önüne koyuyorum oynuyor ağzına götürmüyor ben veriyorum kafa çeviriyor eliyle itiyor çok üzülüyorum.

Fatma A.
Uzman Diyetisyen
11 Ekim 2025 18:45
@Beste Karataş Özpınar Beste Hanım; sizde profilimdeki yazıdan sebeplerini bulabilirsiniz 🌼
B
Beste K. Ö.
12 Ekim 2025 08:32
Okuyacağım Fatma Hanım çok teşekkür ederim 💐
C
Ceren A.
13 Ekim 2025 14:54
Aynı durumdayım ya çok üzülüyorum su bile içmiyor
M
Merve N.
16 Ekim 2025 19:30
Valla geçer sandım büyüdükçe ama 18 aylık oğlum da çok iştahsız. Bir sürü yöntem denedim aç kalıyor yine de yemiyor