Ek Gıda Sonrası Öksürük ve Geğirme

32 görüntüleme
Z

Zerrin ..

3 Ekim 2025 08:29
Merhaba
Dün bebeğim pancar tadımı yaptı ve hemen sonrasında eğirmeye başladı, akşam da sürekli öksürdü. Bu sabah hala arada öksürük ve geğirmeler devam ediyor. Alerji olduğunu yada bi şekilde vücudunun tepki verdiğini düşünüyorum ama emin olamadım, Dün aynı zamanda6. Ay aşılarını oldu ve hava çok rüzgarlıydı ondan da olabilir mi acaba ? Oral Polio nun mide üzerinde böyle bi etkisi var mı ?
S

Sifa D.

3 Ekim 2025 20:27
Merhaba,kırmızı pancarı kastediyorsanız, evet alerjik olabilir. Ben yetişkin olarak normalde hiçbir şeye alerjim olmadığı halde kırmızı pancar yediğimde boğazım yanıyor ve öksürüyorum bebeğinizinkini de benimkine benzettim. Birkaç gün bekleyin, çok az miktarda farklı şekilde pişirerek tekrar deneyin isterseniz(fırınlamak gibi). Bazen aşılar huzursuzluk ya da hafif ateş yapıyor ama böyle bir yan etki hiç duymadım o yüzden daha pancarla ilişkili olabilir gibi geldi.
Sağlıkla afiyetle büyütün 🙏🏻
Z

Zerrin ..

3 Ekim 2025 22:52
Merhaba, Evet kırmızı pancar. 2 gündür öksürük devam ediyor ve bununla beraber de boğazı yanıyor gibi. Sanırım tepkisi sizinki ile aynı. Açıkçası bir süre vermeyi düşünmüyorum çünkü bi yurtdışı seyehatimiz olacak hiç risk almak istemiyorum. Ben oral Polio dan da şüphelenmiştim ama sanırım pancar yaptı. Cevabınız için çok ok çteşekkürler.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir