Ek Gıda Reddi Yaşıyoruz

148 görüntüleme
M

Merve

10 Eylül 2025 10:31
Kızım 6.ayını bitirmek üzere ek gıdaya yeni başladık fakat ağzını asla açmıyor reddediyor yemiyor oynuyor sadece ne yapabilirim bunun için
İ

İpek B.

10 Eylül 2025 12:22
Daha yeni baslamissiniz. Eğer amacınız doyurmaksa tabii ki istemeyecektir. Tadım olsun amacınız, önüne koyun kesfetsin sıksın, ağzına götürmeye çalışsın. Siz izleyin, yavaş yavaş o tadarken çay kaşığı ile tadım yaptırın. 1 tabak çorba bekliyorsanız 16.aydan sesleniyorum çok ütopik şey bekliyorsunuz demektir. :). Ve şu an her gün almak zorunda değil adı üstünde ek gıda. Zorlamayın ki kalıcı olmasın. Karşısında siz yiyin abartin
E

Ecoz

10 Eylül 2025 13:25
Bence oynuyorsa çok iyi bir adım. Yemeği keşfetme isteği var demek ki.
M

Merve

10 Eylül 2025 14:11
Hayır tabiki karnını doyurmasını oturup bir kase çorba içmesini beklemiyorum o kadar bilinçsiz bir anne değilim 😅 sadece biz yemek yerken çok meraklıydı tadım sırasında ağzını açmak istemiyor oynuyor kenara iteliyor bunu merak ettim normal mi diye ilk anneliğim bilemiyorum bu kadarını
İ

İpek B.

10 Eylül 2025 19:20
Evet en başta meraktan saldırıyorlar sonra dokunsal ihtiyaçlari oluyor ve o tarafi besliyorlar. Siz önüne koyun bırakın kesfetsin, karşısına geçip aynı şeyi ballandıra ballandıra ağzınıza götürün çiğneyin baya belli ederek sonra katılıyorlar :)
C

Ceren A.

1 Kasım 2025 20:05
Merhaba ne durumdasınız acaba bizde de ek gıda reddi var. Kaşığı görünce direkt kafa çeviriyor ellerini çırpıyor tadına bakmadan
M

Merve

1 Kasım 2025 20:12
Merhaba Ceren hanım 7,5 aylık oldu kızım artık sevdiği besinleri yiyor sevmediği şeyleri ağzına sürmüyor ben de zorlamıyorum. Biraz zamana ihtiyaçları oluyormuş bunu anlamış oldum direkt kabul eden bebekleri görünce endişe etmiştim ama benim kızım biraz geç kabul etti
C

Ceren A.

2 Kasım 2025 18:00
Çok sevindim sizin adınıza benim kızımda 7,5 aylık ama direkt çırpınıyor kaşık görünce ya, tadına baksa belki yicek ama tadına baktırması o kadar zor ki

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir